TOALET PAPIR KOŠTA I DO 1.200 DINARA, A OVAKO NAS ZAKIDAJU NA SVAKOJ ROLNI: Na prvi pogled deluje isto, ali obratite pažnju na OVO
Foto: Shutterstock

"luksuzna roba"

TOALET PAPIR KOŠTA I DO 1.200 DINARA, A OVAKO NAS ZAKIDAJU NA SVAKOJ ROLNI: Na prvi pogled deluje isto, ali obratite pažnju na OVO

Društvo -

Proizvođači toalet papira ne samo što su drastično podigli cene pakovanja rolni koje koštaju i do 1.200 dinara, već zakidaju potrošače na smanjenju broja listića, dužini pa samim tim i težini rolne.

Naime, tekst o smanjenju gramaže i zapremine pojedinih proizvoda naišao je na veliku pažnju potrošača koji su u komentarima ispod teksta na sajtu Kurira pisali da su primetili i da se smanjila težina rolne toalet papira, dok su cene paketa u trgovinama širom Srbije od oko 150 do 500 dinara za četiri rolne, od oko 400 do 900 za 10 rolni, dok veća takozvana porodična pakovanja koštaju i više od 1.200 dinara.

S druge stranje primećeno je da su rolne poprilično "otanjile", suzile su se, a karton u sredini je sve veći. Mnogi potrošači tvrde da su rolne koje su imale 200 listića smanjile čak za 30 do 40 listića pa su ostale na 160.

toalet papir
foto: Printscreen/Youtube

Takođe, prema tvrdnjama kupaca malo je onih koji zakidaju na pet do 10 listića, a sve je više onih koji smanjuju i dužinu ve-ce papira.

- Toalet papir odavno već smanjuje težinu, a ostavlja zabludu da 160 ili 200 listića. Uopšte nije bitan broj listića koliko težina. Staviće 200 listića na težinu od 600 grama umesto 1.000 grama obratite sledeći put kad birate papir - piše u jednom komentaru ispod našeg teksta o smanjenju gramaže i zapremine proizvoda.

Računica pokazuje da ukoliko proizvođači na jednoj rolni ukradu pola metra, a porodično pakovanje ima 10 rolni, onda su proizvođači "ukrali" pet metara papira, što nikako nije malo.

Ovih dana se na društvenim mrežama vodi žestoka polemika oko poskupojenja papira koji je zbog sadašnjih cena gotovo postao luksuzna roba.

Kurir.rs

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track