OBDUKCIONI NALAZ ČEKAMO VEĆ 108 DANA, BEZ NJEGA SU KRIVCI JOŠ NA SLOBODI! Milan je umro posle nameštanja atlasa, ČEKA SE PRAVDA
Milan Đurić umro je posle posle tretmana u Balans medici, Foto: Kurir/J.M., Kurir

SLUČAJ ATLAS

OBDUKCIONI NALAZ ČEKAMO VEĆ 108 DANA, BEZ NJEGA SU KRIVCI JOŠ NA SLOBODI! Milan je umro posle nameštanja atlasa, ČEKA SE PRAVDA

Društvo -

Bojan Đurić za Kurir ističe da se u porodici javlja sumnja da neko štiti kliniku "Balans medika" i dr Slavišu Đurđevića, koji je pokojnom Milanu Đuriću nameštao pršljen

Još čekam pravdu i istinu. Ne mogu da se pomirim s mogućnošću da se od krivice izvuku sve osobe koje su odgovorne za smrt mog brata Milana Đurića. Krivci žele "tišinu". Istrajaću u svojoj borbi da se više nikad i nikome ne dogodi ovakva tragedija, naglašava za Kurir Bojan Đurić.

Njegov brat Milan je preminuo 9. jula na Institutu za ortopediju "Banjica", gde je prebačen nakon što je 24. marta ostao nepokretan u klinici "Balans medika" pošto mu je dr Slaviša Đurđević nameštao atlas, prvi vratni pršljen.

Tri meseca je proveo u indukovanoj komi. Danas je 108. dan od kada je urađena obdukcija, a izveštaj o tome još nije predat tužilaštvu.

Tužilaštvo za Kurir

Čekamo, pisali smo i urgenciju

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zvanično su obavestili Kurir da se obdukcioni nalaz i dalje čeka:

- Još se čeka nalaz obdukcije i veštačenje uzroka smrti Milana Đukića u klinici "Balans medika". Pisana je urgencija pre desetak dana.

- Sve to pravi dodatni pritisak i neizvesnost u vezi sa ovom tragedijom koja nas je pogodila. Neuobičajeno dugo čeka se izveštaj i budi sumnju da se tu nešto dešava "iza kulisa". Verujem da je ista slika i u očima javnosti - kaže Bojan i pita se zar nije svima dovoljna opomena sama činjenica da u centru Beograda neometano duže od 15 godina radi klinika bez dozvole države.

- Tamo su radile osobe u belim mantilima bez odgovarajućeg stručnog znanja i licenci, a reklamirali su se svuda. Kod nas to budi sumnju da je kliniku štitio neko moćan, neko ko je omogućio da klinika bude "nevidljiva" svim nadležnim zdravstvenim i finansijskim inspekcijama, a opet vidljiva u medijima i dostupna javnosti dug niz godina, i to u centru Beograda. Mi kao porodica se pitamo - da li taj neko i dalje štiti kliniku i odgovorne osobe?

Balansmedik, Milan Đurić, umrlica
foto: Kurir

Navodi da će porodica sačekati izveštaj obdukcije još nedelju dana, nakon čega će podneti krivičnu prijavu s dokazima koje imaju.

Advokat Momčilo Bulatović, pravni zastupnik porodice Đurić, za Kurir kaže da im je obdukcioni nalaz potreban za sve aktivnosti koje su hteli da pokrenu protiv onih koje smatraju odgovornima za Milanovu smrt.

Momčilo Bulatović
Momčilo Bulatović

- Obdukcioni zapisnik bi, kad se s njim upoznamo, trebalo da bar preliminarno da odgovor na pitanje šta je uzrok smrti preminulog. Od toga zavisi svaka dalja aktivnost u smislu preduzimanja određenih koraka koji vode ka procesuiranju onih za koje mi mislimo da su odgovorni. Nažalost, i posle toliko vremena nije urađen taj obdukcioni zapisnik, još stoji na Institutu za sudsku medicinu kao nerešeno. To je veoma čudno i indikativno, i daje osnova za sumnju da neko pravi opstrukciju.

Bez licenci i dozvola za rad

Prema podacima LKS, dr Slaviša Đurđević poseduje licencu kao specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a prema podacima Ministarstva zdravlja, ne poseduje dozvolu za obavljanje metoda komplementarne medicine, odnosno hiroprakse. Prema podacima Odeljenja zdravstvene inspekcije, "Balans medika" od 15. juna 2007. ne poseduje rešenje Ministarstva zdravlja za obavljanje zdravstvene delatnosti. U aktuelnoj bazi Agencije za privredne registre na istoj adresi upisano je "Kim Ehtrade d.o.o. Beograd - Ogranak Balans medika Beograd" za delatnost nege i održavanja tela.

Slaviša Đurđević
Slaviša Đurđevićfoto: screenshot Prva tv

Suzana Trajković

Bonus video

02:08

EVO KOLIKA KAZNA ČEKA DOKTORA AKO JE SLOMIO VRAT MILANU! Advokat UŽIVO ispričao sve detalje slučaja: NE BIH DA PREUDICIRAM, ALI...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track