POBEDNIK PLOČNIK IZ OPŠTINE ĆIĆEVAC: Održana završna smotra 49. takmičenja sela Rasinskog okruga
Foto: Kurir/Ž.M.

POBEDNIK PLOČNIK IZ OPŠTINE ĆIĆEVAC: Održana završna smotra 49. takmičenja sela Rasinskog okruga

Srbija -

Završna smotra 49. takmičenja sela Rasinskog okruga održana je u Domu kulture u Kobilju (Kruševac), selu koje je prošlogodišnji pobednik ove tradicionalne manifestacije. Ovogodišnji program započeo je defileom učesnika, zatim su nastupili pobednici po opštinama i na kraju je stručni žiri saopštio konačne rezultate.

Na 49. smotri učestvovali su ovogodišnji opštinski pobednici, mesne zajednice Konjuh (Kruševac), Selo Varvarin (Varvarin), Garevina (Aleksandrovac), Ugljarevo (Trstenik) i Pločnik (Ćićevac), a stručni žiri je učesnike ocenjivao u oblastima poljoprivrede, infrastrukture i izgradnje sela, obrazovanja, kulture i ekologije.

Rasinski okrug
foto: Kurir/Ž.M.

Ova manifestacija neguje izvornost, običaje i poetiku kruševačkog kraja i održava se na različitim nivoima, od mesnih zajednica do završnog takmičenja na nivou Republike Srbije i ima za cilj da afirmiše amatersko kulturno-umetničko stvaralaštvo i društveno-ekonomski razvoj sela.

Rasinski okrug
foto: Kurir/Ž.M.

Domaćini završne večeri, ovog puta bili su prošlogodišnji pobednici KUD “Čarapanski vez” iz Kobilja i Mesna zajednica Kobilje. Kao i svih predhodnih godina, tradicionalni pokrovitelj ove najznačajnije manifestacije iz seoskih mesnih zajednica bio je Grad Kruševac, istakla je direktorka KCK Violeta Kaplarević u ime organizatora.

Rasinski okrug
foto: Kurir/Ž.M.

Brojnoj publici predstavljena su najlepša ostvarenja kulturno umetničkih društava, koje su osmišljavali i organizovali amaterski kulturni poslenici iz 5 mesnih zajednica sa teritorije Rasinskog okruga tokom ovogodišnje sezone.

Rasinski okrug
foto: Kurir/Ž.M.

Sveukupni pobednik je Mesna zajednica Pločnik (opština Ćićevac). Drugo mesto su podelile MZ Konjuh (grad Kruševac) i MZ Ugljarevo (opština Trstenik), a treće mesto za celokupan rad pripalo je MZ Garevina (opština Aleksandrovac) i MZ Selo Varvarin (opština Varvarin).

Rasinski okrug
foto: Kurir/Ž.M.

Završnoj smotri u Kobilju prisustvovali su predstavnici grada Kruševca i opština Rasinskog okruga i drugi gosti.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track