POKOLJ U SELU LIPE KOD SMEDEREVA: Psi lutalice zaklali 25 ovaca! Meštani ZABRINUTI da ne napdanu i DECU dok idu u ŠKOLU (FOTO)
Foto: Kurir

šteta od 800.000 dinara

POKOLJ U SELU LIPE KOD SMEDEREVA: Psi lutalice zaklali 25 ovaca! Meštani ZABRINUTI da ne napdanu i DECU dok idu u ŠKOLU (FOTO)

Društvo -

Čopor pasa lutalica su mi prošle noći u oboru zaklali 25 ovaca, 18 sam zatekao mrtve, dok sam sedam uspeo da zakrpim, ali ko zna da li će ostati žive. Zbog krvoločnih lutalica naneta nam je šteta od 800.000 dinara, kaže za Kurir Dobrica Stojaković (63) iz sela Lipe kod Smedereva.

- Kada sam juče ujutru ušao u obor i zatekao krvave uginule životinje doživeo sam šok, i dalje ne mogu da se smirim. Svi smo uznemireni i moja porodica i meštani jer je poslednje nedelje bilo nekoliko napada lutalica na naše životinje. Ovo je velika šteta - priča nam uznemireno kroz suze Stojaković i dodaje:

ovca, ovce
foto: Kurir

- Moraćemo da podignemo jače i veće ograde, da zaštitimo domaćinstva da ne može ni mačka da uđe. Ono što nas sve još više plaši je da te lutalice ne napadnu i decu kada se vraćaju iz škole. Ja imam petoro unučadi, vodimo ih u školu, međutim, šta ako se desi da te krvoločne životinje napadnu i malu decu. Zabrinuti smo.

1 / 4 Foto: Kurir

On navodi i da je tokom jučerašnjeg dana kontaktirao nadležne, a komunalna i veterinska inspekcija su došli i izvršili uviđaj.

- Planirali smo da proširimo domaćinstvo, da se više bavimo stočarstvom i uzgojem ovaca i da moj sin jednog dana ima veliko stado, ali nam se ne da... Imali smo ukupno 31 ovcu u jednom oboru i 10 u drugom, ali iz prvog obora je ostalo svega šest ovaca. Šteta je velika, dosta novca smo uložili u uzgoj, opremanje obora, a nije nam ostalo ništa. Muke su velike - ističe Stojaković.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track