KAMERAMA PROTIV HULIGANA: U opštini Mali Zvornik pronašli rešenje kako da sačuvaju dečja igrališta od bahatih sugrađana
Foto: Opština Mali Zvornik

mobilijar

KAMERAMA PROTIV HULIGANA: U opštini Mali Zvornik pronašli rešenje kako da sačuvaju dečja igrališta od bahatih sugrađana

Srbija -

Opština Mali Zvornik postavila je nadzorne kamere na svih sedam savremenih dečjih igrališta, sagrađenih protekle godine uz podršku Vlade Švajcarske, saopšteno je na opštinskom sajtu.

To je učinjeno kako bi se sprečilo uništavanja tih igrališta od strane neodgovornih pojedinaca, navode u opštinskoj upravi. Pošto su oštećenja na veoma skupom mobilijaru sve češća lokalna samouprava bila je primorana da uvede video nadzor na dečjim igralištima, rekao je predsednik opštine Zoran Jevtić.

- Saniranje štete pričinjene na igralištima predstavlja veliki izdatak i bolje je da taj novac svake godine bude usmeren na izgradnju i uređenje novih igrališta, nego za popravku postojećih, koje iz nekog razloga, svesno ili nesvesno, uništavaju pojedinci - kaže Jevtić.

Mali Zvornik, Kamere, dečje igralište
foto: Opština Mali Zvornik

On je apelovao na njih da to ubuduće ne čine i pozvao ‘’odgovorne i savesne sugrađane’’ da prijave kada uoče oštećenja, te da će policija preduzeti zakonom propisane mere protiv lica za koja utvrdi da su činila prekršaje i da će morati da namire štetu koju su pričinili. Kako se saopšteno malozvornička policija nedavno je otkrila osobe koje su prevrtale i uništavale kante za smeće, žardinjere, ukrasne biljke i kontejnere, protiv njih su podnete prijave i već su platili pričinjenu štetu.

Jevtić je rekao da će biti sankcionisan svako ko bude uništavao javnu imovinu i da će opština nastojati da uvede video nadzor na javnim površinama gde ga trenutno nema, radi lakšeg i bržeg otkrivanja počinilaca prekršaja, suzbijanja i sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track