ODBEGLI PANTER VIĐEN I U DRUGOM SELU KOD APATINA?! Petar ubeđen da je zver bila nečiji KUĆNI LJUBIMAC
Foto: Shutterstock, Ilustracija

novi detalji

ODBEGLI PANTER VIĐEN I U DRUGOM SELU KOD APATINA?! Petar ubeđen da je zver bila nečiji KUĆNI LJUBIMAC

Društvo -

Petar Sladić prvi je stanovnik Apatina koji je javno priznao da je ugledao odbeglog crnog pantera zbog koga su JP "Vojvodina šume" izdale i zvanično upozorenje građanima da se čuvaju.

Sladić je već ispričao da su pantera kolega i on ugledali još u nedelju dok su sejali ječam.

Njegove tvrdnje pojedini su ismejali, a neki su ga, što kroz šalu, što kroz zbilju, pitali da li je tog dana bio trezan. Sladić je pak apsolutno siguran u ono što je tog dana video, navodi Telegraf.

- Odmah sam znao o čemu se radi. Nema nijedna druga slična životinja koja je mogla da oponaša njen hod, rep, da bude skroz crna... Siguran sam da je to bila divlja mačka, panter, nije bežala, lagano je išla - priča Sladić.

panter, tragovi
foto: Policija Mađarske

Lovac je pomalo razočaran komentarima.

- Pretpostavio sam da će da bude "šta piješ" i "koje trave duvaš"... Ozbiljni ljudi ne sumnjaju. Ko god ima pare drži to za kućnog ljubimca. A takav ljubimac pobegne vraća se svojim instinktima. To je rođeni predator i ovde je glavni sad - ističe Sladić.

Panter je viđen i pre mesec i po dana u mestu Kupusina, ali Sladić poručuje i da mu čovek "nije primarna hrana".

- Treba biti obazriv. Ne bih šetao ovde na primer. Pogotovo ne noću. Nema mesta za paniku jer policija i službe rade svoj posao - poručuje on na kraju.

Vest da je u okolini Sonte, sela u ataru Apatina, viđen crni panter, podsetimo, zainteresovala je širu javnost, ali je unela nespokoj među žitelje tog sela i okoline.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track