EVO NA ŠTA ĆE UROŠ S DVORA DA POTROŠI 425.000 OSVOJENIH U POTERI: Kupiću zamrzivač, imam onaj iz SSSR, još iz vremena Brežnjeva
Foto: privatna arhiva

Član ekipe koja je oborila rekord

EVO NA ŠTA ĆE UROŠ S DVORA DA POTROŠI 425.000 OSVOJENIH U POTERI: Kupiću zamrzivač, imam onaj iz SSSR, još iz vremena Brežnjeva

Društvo -

Uroš Parezanović, PR kraljevskog dvora jedan je od četvorice legendarnih takmičara "Potere" koji su osvojili 1.700.000 dinara i oborili sve rekorde kviza koji Srbija gleda već deceniju.

Čovek kome kamere i komunikacija nisu strane, pa čak ni učešće u kvizu, jer u jednom je već bio lane, još ne može da dođe sebi od popularnosti koja ga je zadesila. A da je u kvizu i još među najboljima, Uroš je krio gotovo od svih, pa i od prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, čiji je bliski saradnik.

Uroš Parezanović
foto: Privatna Arhiva

- Još ne mogu da dođem sebi i da se opasuljim, svi zovu od sinoć... I prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina su bil iznenađeni, ali prijatno. Rekli su mi: "Svaka čast! Ponosni smo na tebe" - priča za Kurir Uroš.

I dok su ostala trojica takmičara odmah znala na šta će potrošiti 425.000 dinara, koje uglavnom idu na uživanje i odmor, Uroš je pošteno rekao s osmehom, da je on oženjen čovek, te da se i supruga pita. Na to je voditelj Jovan Memedović kazao: "Znači, predao si se." "Predao sam se" - osmehnuo se Uroš.

- Pošto nam je zamrzivač još iz vremena SSSR, to je prvo što ćemo kupiti. I to nije iz doba Gorbačova, nego i pre njega, tu negde za vladavine Brežnjeva. Kud i kamo je stariji od nas - smeje se Uroš, inače ekonomista, pa dodaje da će i ostatak para verovatno potrošiti na nešto za kuću.

Uroš je, inače, u prvom krugu osvojio 90.000 dinara i rešio je da na istu sumu ide i u drugom, da ne okuša sreću sa daleko većim novcem, kao što su to učinili Miloš Gravara i Dejan Modoranović, koji su prešli sve prepreke do 700.000, odnosno 835.000 dinara. Inače, ukupan osvojeni novac četiri takmičara dele na ravne časti, po 425.000 dinara.

Uroš Parezanović
foto: Privatna Arhiva

- Napravio sam nekoliko glupih grešaka na startu jer trema zaista blokira, pa nisam odgovorio na pitanje koji je glavni grad Tajlanda. I zato sam rešio da idem na srednju sumu. A što sam nekako zacrtao i pre dolaska u kviz - priča Uroš, koji se u drugom krugu okliznuo i na gigantskog zeca, koji ga je totalno blokirao i kog će pamtiti dok je živ. Ali, ipak je uspeo.

A posebno je zanimljivo što je jedan uposlenik kod Karađorđevića i moharhista pobedio Trockog, kako je tragač Milan Bukvić rekao da mu je dat nadimak još dok je studirao Fakultet političkih nauka.

- Ipak je pobedila monarhija vek i kusur posle Oktobarske revolucije - smeje se Uroš.

Uroš Parezanović
foto: Privatna Arhiva

Iako je tragač Milan negde na pola emisije, kada je video da s igračima nema šale i da ovu bitku gubi, tražio da po završetku snimanja otpevaju neku pesmu, to se ipak nije dogodilo.

- Samo smo se slikali, ali ćemo za vikend negde da proslavimo - kaže Uroš.

Kurir.rs/J.S.S.

Bonus video:

02:05

KARAĐORĐE JE NEKI USTANAK BEŠE... ILI TAKO NEŠTO: Evo šta građani znaju o DANU DRŽAVNOSTI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track