Tolerancija prioritet Kancelarije za ljudska i manjinska prava

Dušan Ignjatović

Tolerancija prioritet Kancelarije za ljudska i manjinska prava

Društvo -
Ignjatović je kazao da postoje evidentni problemi sa netolerancijeom prema marginalizovanim grupama, ističući da je nasilje nedopustivo kao rešavanje problema

BEOGRAD - Jedan od glavnih prioriteta novoosnovane vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava biće razvijanje antidiskriminacione strategije, kao i promocija načela i principa tolerancije, izjavio je direktor te kancelarije Dušan Ignjatović.

U Srbiji je, kada su ljudska i manjinska prava u pitanju, dostignut nivo za koji bi moglo da se kaže da je ozbiljniji, budući da nema sistemskih kršenja ljudskih i manjinskih prava, ali to ne znači da nema problema, rekao je Ignjatović.

Ignjatović je kazao da postoje evidentni problemi sa netolerancijeom prema marginalizovanim grupama, ističući da je nasilje nedopustivo kao rešavanje problema.

"Bavićemo se razvijanjem antidiskriminacione strategije i promocijom načela i principa tolerancije. Pokušaćemo da dođemo do građana, lokalnih lidera i drugih i da promovišemo načelo tolerancije. To je pred nama i nadam se da ćemo uspeti jednog dana da kažemo da smo uspeli", naveo je on za RTS.

Upitan za odnos prema nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Ignajtović, koji je juče preuzeo dužnost direktora vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava, rekao je da se nada dobroj saradnji i najavio da će Kancelarija pokušati i da je unapredi tamo gde to bude moguće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track