MINISTAR RUŽIĆ POZVAO PROFESORKU IZ TRSTENIKA KOJU SU ĐACI MALTRETIRALI: Evo šta joj je rekao i šta će biti sa nasilnicima
Ministar Ružić, Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

pružio joj podršku

MINISTAR RUŽIĆ POZVAO PROFESORKU IZ TRSTENIKA KOJU SU ĐACI MALTRETIRALI: Evo šta joj je rekao i šta će biti sa nasilnicima

Društvo -

Ministar prosvete Branko Ružić pozvao je danas telefonom nastavnicu Tehničke škole iz Trstenika koja je pretrpela nasilje od strane svojih učenika, kako bi joj pružio podršku, nakon nemilog događaja, potvrđeno je za Kurir u Ministarstvu prosvete.

Kako saznajemo, tokom razgovora, ministra Ružića je interesovalo da li joj je pružena adekvatana podrška i na koji način Ministarstvo može još da joj pomogne.

Napadnuta profesorka
Napadnuta profesorkafoto: Privatna arhiva, Printscreen

- Ministar i nastavnica saglasili su se da se pronađe način da pokuša da zaboravi na sve loše što se izdešavalo i da ima nov početak. Ministar je takođe rekao da mora da postoji veći red u školama, i da sistem podrške mora da bude efektniji, brži i da će se na tome pojačati rad, a da će učenici biti adekvatno sankcionisani. Nulta tolerancija prema takvom ponašanju učenika - otkrio je za Kurir detalje razgovora naš izvor iz ovog ministarstva.

Ovih dana smo svedoci nasilja nad profesorima. Javnost je zgrožena dešavanjem u Tehničkoj školi u Trsteniku gde su učenici izmakli stolicu profesorki i smejali joj se kada je pala, ali i slučajem profesora jedne srednje škole u Kragujevcu kojeg su đaci navukli lažnim profilom na Instagramu da pomisli da se dopisuje sa ženskom osobom, pa su posle fotografiju na kojoj je samo u boksericama delili po školi i podsmevali se njegovom fizičkom izgled u vajber grupi u kojoj je i on kao njihov razredni starešina.

Kurir.rs/ J. V. - M. B.

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track