04:35

POPLAVE DOLAZE IZ CRNE GORE Meteorolog: Padavine u Srbiji prestaju, ali će ih biti na jadranskoj obali BUJICE DONOSE IBAR I LIM

stabilizacija od petka

POPLAVE DOLAZE IZ CRNE GORE! Meteorolog Ristić otkrio kada padavine prestaju: Sutra ćemo biti na vetrometini

Društvo -

U jutarnjem programu na Kurir TV, meteorolog Ivan Ristić izneo je vremensku prognozu za naredni period. Kao glavni problem on je naveo padavine koje se očekuju u Crnoj Gori.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Najopasniji deo padavina u Srbiji je prošao, ali problem i dalje postoji pošto očekujemo dosta padavina na području Crne Gore, iz koje dolazi dosta reka. U zavisnosti od intenziteta padavina mogu se očekivati manje ili bujične poplave - rekao je Ristić i dodao da se sutra očekuje jak vetar, kao i da su najproblematičnije reke Lim i Ibar.

- Sada ide još jedan ciklon koji se produbljava i počeće jak vetar. Sutra ćemo biti na vetrometini, jer će vetar duvati oko 12m/s. Kiše neće biti kao što je bilo, ali će je biti na jadranskoj obali, i Crnoj Gori i Dalmaciji, zbog čega će nabujati reke Lim i Ibar i doneti veliku količinu vode u Srbiju - kaže Ristić i dodaje da se stabilizovanje vremenskih prilika može očekivati od petka.

- Posle petka vreme će se stabilizovati i temperatura će biti oko 10 stepeni. Od subote ide posteni pad temperature i dolaze šanse za sneg.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track