CRNI PETAK DONOSI POPUSTE I DO 80 ODSTO! Nov laptop do 200 evra, televizori već od 100 evra! A ŽENSKA MAJICA SAMO 50 DINARA!
Onlajn kupovina / Ilustracija, Foto: Shutterstock

UŠTEDA

CRNI PETAK DONOSI POPUSTE I DO 80 ODSTO! Nov laptop do 200 evra, televizori već od 100 evra! A ŽENSKA MAJICA SAMO 50 DINARA!

Društvo -

Black Friday obeležava se 25. novembra, a prodavci još od početka meseca najavljuju velika sniženja. Na oglasniku Sasomange.rs laptop se može kupiti već za 200 evra, TV za 100 evra, dok su telefoni sniženi do 40 odsto

Praznik šopinga "crni petak" je pred nama! Sa njim nam dolaze veliki popusti i šanse za kupovinu po vrlo povoljnim cenama. Ove godine Black Friday obeležava se 25. novembra, a neki trgovci već mesec dana najavljuju sniženja i do 80 odsto!

Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u oglasniku Sasomange.rs, za Kurir kaže da se ovaj praznik, iako je nastao i vezivao se za kupovinu uživo po trgovinskim centrima, pojavom onlajn kupovine prebacio i u internet svet.

Nenad Kovačević
foto: Sasomange

- Onlajn prodavci ne propuštaju priliku da se maksimalno posvete ovom fenomenu i već duži niz godina imaju popuste u ovom delu godine. Black Friday popust uglavnom traje samo tog jednog celog dana - od trenutka otvaranja prodavnica do njihovog zatvaranja. Ipak, mnoge prodavnice i brendovi produže vreme akcija i na više dana, pa uglavnom spoje "crni petak" sa vikendom. Poslednjih godina sve je popularniji i "crni novembar" - ceo mesec popusta. Tako su trgovci počeli sa popustima već početkom ovog meseca - kaže Kovačević.

Kutak za najmlađe

Igračke od 800 dinara

Igračke su jedna od najtraženijih vrsta artikala u ovom periodu godine. Tu su, između ostalog, pomalo zaboravljene, ali uvek popularne domine koje mogu da se pazare za 800 dinara, muzičke igračke kao što je, na primer, razigrani muzički kaktus koji ponavlja reči a košta 1.999 dinara, dečji autići mogu se pazariti za 18.000 dinara. Još mnoštvo sjajnih ideja za poklone koji će obradovati mališane može se pronaći na sajtu Sasomange.rs u kategoriji igračaka.

Sasomange
foto: Sasomange

Iako se popusti uglavnom odnose na sve artikle, postoje kategorije proizvoda koje su posebno tražene tokom ovih kampanja, ističe naš sagovornik.

- Kupovina elektronike i bele tehnike je često prvi izbor u drugoj polovini novembra. Bela tehnika, kućni aparati, televizori, laptopovi i mobilni telefoni su čest izbor kupaca za "crni petak". Veliki broj kupaca čeka upravo ovaj period godine za kupovinu ovih skupih stvari znajući da će moći da ih nabave po znatno povoljnijim uslovima nego inače. Svetsko prvenstvo u fudbalu se odlično uklopilo u ovu kampanju jer se potraga za televizorima znatno poveća uvek kada se pripremamo za ovaj najvažniji svetski sportski događaj - kaže Kovačević.

Dodaje, najjeftiniji televizori mogu se naći već od 11.990 dinara.

Prodavci najavljuju velika sniženja za mobilne telefone, i do 40 odsto, a čest izbor kupaca zbog velikih sniženja u ovom periodu jesu i laptopovi, pa i za njih prodavci imaju slične popuste. Moguće je tako pronaći nov laptop sa skromnijim performansama za manje od 200 evra. Gotovo iste pogodnosti kupcima su dostupne i za kupovinu bele tehnike - frižidera, zamrzivača, veš-mašina itd.

Sasomange
foto: Sasomange

Sezonska dekoracija

Jelke i ukrasi na sniženju

S obzirom na to da su novogodišnji praznici ispred nas, prodavci se već uveliko pripremaju za pojačane kupovine. Neki od najtraženijih proizvoda jesu i upravo novogodišnji - jelke, ukrasi, rasveta. Dosta trgovaca ima proizvode od prošle godine, tako da sniženjima pokušavaju da privuku kupce i oslobode se zaliha nudeći popuste i od 50%. Tako je manje, tj. niže jelke moguće pronaći već za nekoliko stotina dinara. Mini-jelke se prodaju već od 550 dinara. Cena dekorativnih figurica je već od 60 dinara, a isto toliko koštaju i zanimljivi ručno rađeni ukrasi. Novogodišnje lampice mogu se naći po ceni od 190 dinara.

Sasomange
foto: Sasomange

Naš sagovornik ističe da su u ovom periodu na meti kupaca posebno garderoba i obuća. Jesenja garderoba i obuća je neretko na velikim sniženjima, a moguće je pronaći povoljno i zimske komade. Trgovci su već sada snizili cenu robe za 50 i više procenata.

Garderobu je na oglasniku moguće kupiti veoma povoljno, naročito kada su u pitanju korišćeni proizvodi. Tako je, na primer, za polovne ženske majice dovoljno izdvojiti u nekim slučajevima i po 50 dinara. Slična je situacija i sa ženskom obućom, polovni artikli su drastično jeftiniji, pa se neka obuća kupuje već od 250 dinara. Ponuda muških stvari je takođe šarenolika, pa se kupuju polovne stvari već od 250 dinara, uglavnom majice.

Sasomange
foto: Sasomange

Što se aksesoara tiče, osim uvek traženih tašni, torbi, rančeva, satova, postoji mnoštvo zanimljivih proizvoda po vrlo pristupačnim cenama. Neki od njih jesu turban trake za 600 dinara, zimske kape od krzna za već od 900 dinara, a po toj ceni mogu se naći i zimske rukavice. Ono što se uvek kupuje su knjige, bilo da su u pitanju dečje, za odrasle, antikviteti, pa se tako ovi proizvodi prodaju i u vreme velikih popusta.

Tako se na Sasomange.rs dečje knjige nude po ceni već od 60 dinara. Sa druge strane, postoje i skupi primerci sa cenom od više hiljada dinara. I knjige za odrasle se prodaju već od 150 dinara, pa sve do čak 100.000 dinara za neke antikvitetne knjige...

Novogodišnji pokloni

Personalizovane čokoladice i slatki paketići

Na Sasomange.rs možete pronaći najrazličitiju ponudu poklona za predstojeći praznični period. Od oglasa za personalizovane čokoladice, slatke paketiće simboličnih cena pa sve do ručno rađenog i unikatnog nakita. U zavisnosti od vaših želja i mogućnosti, možete pronaći poklon za uži i širi krug prijatelja jer na Sasomange.rs zaista "ima sve" i sa malo više mašte i mnogo manje novca možete prirediti poklone koji će sigurno izmamiti osmeh vama bliskim ljudima.

Sasomange
foto: Sasomange

Suzana Trajković

Bonus video

00:26

ŠOPING LUDILO U BEOGRADU! Pogledajte gužve u tržnim centrima na Crni petak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track