02:48

KAMPANJA ŠTEDNJE STRUJE DONELA REZULTATE!

RECEPT

ONI SU DOBILI MANJE RAČUNE ZA STRUJU! Građani Sremske Mitrovice otkrili kako su uspeli da uštede: Ključ je u svega nekoliko koraka

Društvo -

Daljinski sistemi grejanja počeli su sa radom 1. novembra, što znači da radijatori u 650.000 domaćinstava širom Srbije moraju da budu topli.

Domaćinstvima koja budu štedela struju Vlada Srbije odobrila je popuste od 15 do 30 posto. EPS će umanjivati mesečne račune od oktobra do kraja marta, u odnosu na uštede ostvarene u odnosu na isti mesec prošle godine.

štednja, struja, Ušteda, dug za struju
foto: Profimedia

Kampanja štednje struje dala je svoje prve rezultate u Srbiji, a među onima koji su se najviše istakli bili su stanovnici Sremske Mitrovice.

Stanovnici Sremske Mitrovice
foto: Puls Srbije, Kurir tv

Ekipa Kurir TV pitala je žitelje grada na Savi kako su uspeli da uštede struju i evo šta su oni rekli.

Stanovnici Sremske Mitrovice
foto: Puls Srbije, Kurir tv

- Potrudili smo se. Inače pazim na struju univerzalno, tako da je ovako nešto prirodno - rekao je jedan stanovnik.

Stanovnici Sremske Mitrovice
foto: Puls Srbije, Kurir tv

- Veš mašina pere preko noći, bojler palimo noću, štednja sijalica je konstantna - kaže jedan meštanin, dok je drugi naveo da se nije ništa trudio, osim što je priključio gas, a ugasio struju.

Dok se jedni greju na drva, drugi štede. Većina je navela da štedi po svim preporukama i da su načini uglavnom univerzalni, samo moramo biti uporni i istrajni.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track