02:41

DEVOJČICI NAKON UDARA U GLAVU KONSTATOVALI INVALIDITET!

ISPISNICA - NAJLAKŠI IZLAZ ZA GRUBIJANE!

ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA OSTALA INVALID Devojčica doživela moždani udar! Majka: Udario je dok je nastavnik pio kafu

Društvo -

Devojčica koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja u školi u Kragujevcu, doživela je moždani udar nakon što ju je udario jedan dečak, a njena majka je za Kurir TV detaljno ispričala šta se dogodilo.

Ona je navela da škola jeste prijavila nasilje, ali dan kasnije kada je već bilo kasno. Devojčica je povraćala celu noć, a nakon toga je konstatovan šlog. Moždani udar je izazvao invaliditet devojčice, i oduzetost desne ruke, pa je devojčica bila primorana da uči da piše levom rukom.

Vršnjačko Nasilje
foto: Kurir tv

Jelena Šipetić, novinar Kurir TV razgovarala je sa majkom, koja je ispričala šta se desilo toga dana.

- Ja sam nakon poziva razrednog starešine otišla po dete. Znala sam samo da je dečak udario, u učionici, dok je dežurni nastavnik pio kafu. Ona me je dočekala uplakana, mislim ništa strašno nije izgledalo. Odvela sam je kući, međutim kod kuće je počela da povraća i završili smo u hitnoj gde su konstatovali moždani udar - ispričala je majka.

02:41

DEVOJČICI NAKON UDARA U GLAVU KONSTATOVALI INVALIDITET!

A dan pre toga majka je već prijavila nasilje, koje je tada i počelo zadirkivanjima devojčice.

- Razredna nije reagovala. Niko me nije zvao, ni psiholog, ni pedagog rekla je ona.

Majka je ispričala da je detetu nisu mogli da pruže adekvatnu pomoć u Srbiji, pa je devojčica lečena u Moskvi.

- To nije klasični moždani udar. Bila je povređena moždana arterija koja vrši sve nevoljne pokrete u telu. Ostala je invalid do kraja života i oduzeta joj je cela desna ruka, piše levom rukom i mislim da nikad nećemo moći da vratimo desnu ruku - rekla je majka.

Roditelji dečaka nakon dva dana ispisali su sina i prebacili ga u drugu školu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track