NOVI DETALJI NAPADA NA PROFESORA U VLADIČINOM HANU: Evo šta se sve zna o nasilnom učeniku i KAKVA MU KAZNA SLEDI!
Foto: Shutterstock

šokirani ponašanjem đaka

NOVI DETALJI NAPADA NA PROFESORA U VLADIČINOM HANU: Evo šta se sve zna o nasilnom učeniku i KAKVA MU KAZNA SLEDI!

Društvo -

Učenik Tehničko-saobraćajne školi u Vladičinom Hanu, koji je u četvrtak nakon polaganja testa za vozače B kategorije napao profesora, ranije nije bio problematičan, te su mnogi šokirani ovim njegovim ponašanjem, saznaje Kurir!

Podsetimo, pre tri dana u pomenutoj školi učenik trećeg razreda zgužvao je test i bacio ga profesoru u lice jer nije hteo da mu pomogne pri rešavanju. Pored toga, uputio mu je i pretnje. O svemu je obaveštena policija, Više javno tužilaštvo u Vranju, kao i Centar za socijalni rad u ovom mestu.

Pedagog škole je potvrdio za naš list da je zbog ovog incidenta zasedao tim škole za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Kako saznajemo, o kazni bi trebalo da se odluči tokom sledeće nedelje.

Ako se predloži vaspitna mera, najstroža kazna bi bila ukor odeljenjskog veća, a ako bi bila vaspitno-disciplinska mera, onda se predlaže nastavničkom veću da odluči o kazni, a to bi značilo ili ukor direktora ili ukor nastavničkog veća.

Ministarstvo prosvete

Inspekcija u Trsteniku

U Tehničku školu u Trsteniku, gde su učenici izmakli stolicu profesorki, upućena je gradska prosvetna inspekcija, ali i stručno pedagoški nadzor.

- Obe službe prate postupanje škole, prosvetna inspekcija kontroliše zakonitost rada i poštovanje procedura, a stručno pedagoški nadzor kontroliše i savetuje škole u pogledu vaspitnih mera i rada - naveli su iz Ministarstva prosvete.

- Profesor je prilično mirno reagovao na ponašanje učenika i obavestio je pedagoga škole. Školski tim je odmah imao sastanak nakon incidenta. Sve je odrađeno po proceduri i zakonu - otkriva izvor Kurira iz ove škole i dodaje:

- Taj dečak nije imao većih incidenata kod nas u školi, ali postoje glasine da on inače važi za učenika koji je iz osnovne škole vukao neke probleme. Kod nas, koliko znam, nije imao do sada nikakav incident.

Kako nam je nezvanično rečeno iz Ministarstva za brigu o deci i porodici, policija je o incidentu obavestila Centar za socijalni rad u Vladičinom Hanu:

- Oni čekaju da vide da li će Više javno tužilaštvo u Vranju pokrenuti neki postupak i svakako će reagovati u okviru svojih nadležnosti.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

04:34

PROFESORKA IZ TRSTENIKA UKLJUČILA SE UŽIVO U PROGRAM: Plakala sam danima, ja tu decu poštujem! MNOGE KOLEGE ĆUTE, A ISTO SU PROŠLE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja