NOVI NAPAD NA PROFESORA! Iz škole u Vladičinom Hanu za Kurir otkrivaju zašto ga je đak gađao i pretio na testu OVO SU MOGUĆE KAZNE
Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.

Novi ATAK na prosvetene radnike

NOVI NAPAD NA PROFESORA! Iz škole u Vladičinom Hanu za Kurir otkrivaju zašto ga je đak gađao i pretio na testu OVO SU MOGUĆE KAZNE

Društvo -

Nakon što su đaci trsteničke Tehničke škole ponižavali profesorku, novi slučaj napada na prosvetne radnike dogodio se pre dva dana u Tehničko-saobraćajnoj školi u Vladičinom Hanu kada je učenik napao profesora!

Kako saznaje Kurir, do incidenta je došlo oko 13 časova tokom polaganja testa za vozače B kategorije, a učenik trećeg razreda je zgužvanim papirom gađao u lice profesora i pretio mu.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je za Kurir da je dežurnom zameniku 24. novembra iz policijske stanice Vladičin Han prijavljen događaj u toj školi.

- Posle isteka predviđenog vremena za polaganje testa, učenik trećeg razreda, pošto nije dobio pomoć od profesora u popunjavanju testa, zgužvao je test i bacio u lice profesoru, uputivši mu pretnje - navodi VJT u Vranju za Kurir.

- Po nalogu tužioca obavljen je razgovor sa svim članovima ispitne komisije i naloženo da se pribave izveštaji od direktora i pedagoga škole, da se uzmu video-zapisi sa sigurnosnih kamera, da se u prisustvu roditelja sasluša učenik, kao i da se o događaju obavesti Centar za socijalni rad u Vladičinom Hanu.

Pedagog pomenute škole potvrdio je za naš list da se incident dogodio u četvrtak, kao i da je odmah nakon saznanja škola preduzela sve mere:

- Posle podne je zasedao tim škole za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Bili su prisutni i učenik i njegov roditelj, kao i profesor. Dali su pisane izjave, a juče po podne je ponovo zasedao tim za nasilje i ostaje da se predloži mera nastavničkom veću. Ako se predloži vaspitna mera, najstroža kazna bi bila ukor odeljenjskog veća, a ako bi bila vaspitno-disciplinska mera, onda se predlaže nastavničkom veću da odluči o kazni, a to bi značilo ili ukor direktora ili ukor nastavničkog veća.

Centar za socijalni rad

Ne možemo da dajemo izjave

Kurir se obratio i Centru za socijalni rad u Vladičinom Hanu, ali nam je žena koja se javila rekla da oni ne mogu da daju izjave i da se obratimo nadležnom ministarstvu. Do zaključenja broja nismo dobili odgovore od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a iz Ministarstva prosvete nam je rečeno da su obavešteni i da će prosvetni savetnici i inspekcija proveriti navode i preduzeti zakonom predviđene mere.

On dodaje da taj učenik već treći put polaže isti test i da je impulsivno reagovao:

- To su testovi za vožnju i tu profesori ne mogu da gledaju kroz prste, a znate decu, uvek misle da im malo fali. Taj profesor inače ne predaje tom dečaku, ne zna ga. Ne opravdavam učenika, profesor radi onako kako smatra da treba. Učenik je zgužvao test i bacio profesoru u lice, nije bilo psovanja, možda mu je uputio neku grubu reč. Nije bilo fizičkog nasilja.

Kurir.rs/ Mina Branković

Bonus video:

04:34

PROFESORKA IZ TRSTENIKA UKLJUČILA SE UŽIVO U PROGRAM: Plakala sam danima, ja tu decu poštujem! MNOGE KOLEGE ĆUTE, A ISTO SU PROŠLE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track