ALARMANTNO! SVAKI TREĆI PAR NE MOŽE DA IMA DECE! Prema procenama EFW u Srbiji preko 400.000 parova ima problem sa neplodnošću!
Foto: kurir tv

sterilitet

ALARMANTNO! SVAKI TREĆI PAR NE MOŽE DA IMA DECE! Prema procenama EFW u Srbiji preko 400.000 parova ima problem sa neplodnošću!

Društvo -

Lečenje neplodnosti i vantelesna oplodnja za parove koji ne mogu da imaju potomstvo, sve je učestalija tema javnosti. Doniranje reproduktivniog materijala je jedini put, bez ikakve politizacije, ako se osvrnemo na reakciju Boška Obradovića iz stranke Dveri koji je nazvao ove poteze uništavanjem "srpskog gena", kako je preneo Kurir.rs:

"Javnost je u najmanju ruku zgrožena sramnim saopštenjem Dveri povodom najave da će od 10. decembra moći da se obavlja vantelesna oplodnja o trošku države sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske, što je za njih "ugrožavanje čistoće srpskih gena"

Oštar odgovor premijerke Ane Brnabić na Obradovićeve kritike odjeknuo je Srbijom:

Vantelesna oplodnja
foto: kurir tv

Prema procenama u Srbiji problem sa neplodnosti ima 400.000 parova, dok u EU neplodnost pogađa više od 25 miliona ljudi, rezultati su statistike uoči obeležavanja Evropske nedelje (ne)plodnosti (European Fertility Week).

A mišljenja stručnjaka o alarmantnom stanju steriliteta parova u Srbiji možete pogledati u videu:

02:26

Sterilitet - sve češći problem u Srbiji!?

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track