NASTAVNIK MATEMATIKE UDARIO ĐAKA JER NIJE ZNAO DA REŠI ZADATAK? Incident u Ivanjici, evo šta kažu roditelji a šta profesor
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

u toku istraga šta se stvarno dogodilo

NASTAVNIK MATEMATIKE UDARIO ĐAKA JER NIJE ZNAO DA REŠI ZADATAK? Incident u Ivanjici, evo šta kažu roditelji a šta profesor

Društvo -

Nastavnik je takođe bio izričit da ništa nažao dečaku nije uradio i da je čist pred Bogom

IVANJICA - Posle nedavnog incidenta u Trsteniku, dogodio se novi u jednoj u ivanjičkoj osnovnoj školi.

Naime, majka 11-godišnjeg učenika tvrdi da je njeno dete pretrpelo nasilje jer je nastavnik matematike njenog sina udario pošto nije znao da reši zadatak, a svoje nezadovoljstvo iskazao je na taj način. Prema njenim rečima, dečak se požalio da ga boli vrat kad je stigao kući zbog čega je popio lek, a otekli su mu i limfni čvorovi stoga njegovi roditelji kažu da se neće smiriti dok ovaj slučaj "ne isteraju do kraja".

O ovom incidentu upoznat je i direktor škole, nakon čega su preduzete sve procedure i mere koje se vrše u ovakvim situacijama.

"Pozvani su svi, roditelji, razredni starešina, uzete su izjave od roditelja, dece i nastavnika koji je uključen u sve to. Naravno izvršena je i anonimna anketa u odeljenju, tim za postupanje u takvim situacijama zakazao je sastanak za nasilje u školi. O ovom incidentu obavešteni su i resorno ministarstvo kao i Školska uprava", kazao je za RINU Dejan Komatina, direktor te osnovne škole.

Sa druge strane, optuženi prosvetni radnik se izjasnio da je do fizičkog kontakta došlo, ali da je to daleko od bilo kakavog vida nasilja, preneo je ivanjički portal Infoliga.

Nastavnik je takođe bio izričit da ništa nažao dečaku nije uradio i da je čist pred Bogom, a da nadležne isntitucije slobodno mogu utvrditi ko je u pravu u ovom slučaju. Inače, on u ovoj školi radi duže od četiri decenije i kroz dugogodišnji rad na put je izveo brojne generacije i na stotine đaka.

Kurir.rs/RINA/Infoliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track