STANARI TORNJA WEST 65 PLAĆALI KVADRAT I 5.000 EVRA, A JOŠ NISU DOBILI BAZEN I SPA: Investitor garantovao LUKSUZ, a dobili OVO
Foto: Youtube Printscreen

BRUKA

STANARI TORNJA WEST 65 PLAĆALI KVADRAT I 5.000 EVRA, A JOŠ NISU DOBILI BAZEN I SPA: Investitor garantovao LUKSUZ, a dobili OVO

Društvo -

Iako je stakleni stambeno-poslovni kompleks reklamiran kao najprestižniji objekat na Balkanu, oni koji tamo žive i koji su plaćali kvadrat i do 5.000 evra prete tužbama zbog prevare

Ni posle šest meseci od useljenja u stakleni stambeno-poslovni kompleks Vest 65 tauer (West 65 Tower) na Novom Beogradu, stanari nisu dobili sadržaje koje im je investitor garantovao i koje su platili prilikom kupovine stanova, čija je cena po kvadratu bila i do 5.000 evra.

Stanari za Kurir tvrde da je zgrada trebalo da bude kompletno završena pre godinu dana i da se oni svakodnevno suočavaju s mnogim problemima.

- Još uvek čekamo bazen, spa, teretanu, privatni bioskop, frizerski salon u zgradi, privatni park na krovu tržnog centra, koji je bio i u svim renderima Vesta 65. Ko zna da li ćemo sve to uopšte dobiti i sledeće godine, pa i da li ćemo moći da ih koristimo i pod kojim uslovima.

west 65
foto: Shutterstock

Plašimo se stepeništa, koje se proteže do 40. sprata, a koje i dalje stoji u betonu neobeleženo, te samim tim smatramo da nije bezbedno, a koristi se više nego što smo mislili zbog čestog problema s liftovima - priča za Kurir jedan od zabrinutih stanara.

Podsetimo, Kurir je u junu ove godine pisao o problemima s kojima su se susreli već prvi stanari. Tvrdili su da mnogo toga nije odgovaralo luksuzu koji su skupo platili po kvadratu, a između ostalog požalili su se i na lift, koji čekaju i do sat vremena u staklenoj kuli od 40 spratova i 155 metara visine. Takođe, naveli su da klimatizacija ne radi, kao i da nema mobilnog signala na pojedinim spratovima.

west 65, Vest 65, naselje Vest 65
foto: Youtube Printscreen

Posle pisanja Kurira

Očistili ulaz i deo garaže

Nakon objavljivanja našeg prvog teksta o nemaru investitora, menadžment Vest 65 tauera je naredio radnicima da počnu sređivanje pojedinih prostorija koje su, umesto svoje prave namene, služile za skladištenje šuta i građevinskog materijala. Tako je dan nakon objavljivanja teksta u junu očišćen glavni ulaz u garažu, što su nam stanari dokumentovali fotografijama, kao i jedan deo garaže.

- Od juna do sada se ništa nije promenilo, lift čekamo do pola sata. Pre neki dan se desila havarija rezervoara vode, koja je poplavila desetak stanova na nekoliko spratova. S vremena na vreme se deogodi i da nam curi voda s plafona, pa su zato česte popravke plafona i podignutog parketa ili zbog pucanja cevi po hodnicima. U nekim stanovima ne radi grejanje, a nema ni tople vode, prozori u oblakoderu ne dihtuju dobro - navodi nam jedan od sagovornika.

Nedovršeno stepenište
Nedovršeno stepeništefoto: Privatna Arhiva

Vest 65 tauer

  • 155 metara visoka zgrada
  • 40 spratova
  • 294 stana površine od 38 pa do 410 kvm
  • 94 kvadrata imaju trosobni stanovi
  • penthausi su velićine od 202 pa do 410 kvm
  • 5.000 evra je koštao najskuplji kvadrat stana

Stanari su se požalili na prve račune za klimatizaciju koje su dobili tokom leta.

Garaža i dalje služi kao skladište
Garaža i dalje služi kao skladištefoto: Privatna Arhiva

- Računi su bili od 200 do čak 500 evra po stanu samo da se rashlade tokom leta. Sada strahujemo i od računa za grejanje. Osećamo se nezadovoljno, razočarano, a deo nas i prevareno. Niko nije očekivao da u jednoj od najprestižnijih zgrada na Balkanu, kako je najavljivana, ne možemo da se oslonimo ni na kakve usluge zaposlenih na održavanju zgrade - od primanja pošte i paketa do konsijerža, koji, iako je obećan, ne postoji - ističe naš sagovornik:

Udružili se

Kolektivna tužba protiv investitora

Stanari ističu i da nisu ostali nemi na sve probleme, pa je više od njih stotinu zahtevalo sastanak sa investitorom tražeći da dobiju luksuz koji im je obećan pre nekoliko godina kad su kupovali nekretnine:

- Pojedini stanari su za svoje lične probleme sa investitorom angažovali advokate, a u opticaju je i mogućnost kolektivne tužbe protiv investitora za prevaru i obmanu kupaca.

- Uredno plaćamo račune za održavanje koji iznose nešto više od jednog evra po kvadratu stana. Da ne govorimo o lošem čišćenju zgrade i spornog ili nekad potpunog neodgovaranja na upite, zahteve ili reklamacije koje stanari uveliko upućuju upravi.

Obećana teretana
Obećana teretanafoto: Privatna Arhiva

Vest 65

Bez odgovora

Kurir je u petak uputio pitanja na mejl menadžmenta Vesta 65, a i telefonskim putem ih obavestio o upitu koji smo dostavili. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovore na naša pitanja nismo dobili.

Od očekivanog i skupo plaćenog luksuza, kvalitetne usluge i udobnog života, dobili samo skupe stanove, nerealno visoke troškove i ogroman broj problema, kao i neizvesnu borbu sa investitorom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track