ISTORIJSKI ZAHTEV PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić prvi političar u Srbiji koji je posle 1999. JAVNO ZATRAŽIO povratak naše vojske na KiM
Foto: Printscreen/RTS 1

važna odluka

ISTORIJSKI ZAHTEV PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić prvi političar u Srbiji koji je posle 1999. JAVNO ZATRAŽIO povratak naše vojske na KiM

Politika -

Jedan političar u Srbiji se prvi put od 1999. godine usudio da zatraži povratak do 1.000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju u skladu sa Rezolucijom 1244 i to je predsednik Aleksandar Vučić!

Predsednik Srbije je večeras javno i direktno, pred očima celokupne domaće i svetske javnosti, zatražo hitno aktiviranje člana 4 Rezolucije SB UN i člana 6 aneksa 2 koji propisuju povratak naših snaga bezbednosti na KiM.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS 1

To je istorijski trenutak posle čega više ništa neće biti isto ma kakav god odgovor komandanta Kfora bio!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetimo, pokazao je večeras tokom obraćanja javnosti niz dokumenata i fotografije koje svedoče o dešavanjima na Kosovu i Metohiji prethodnih dana.

Vučić je otkrio da će Priština 15. decembra podneti zahtev za članstvo u EU i naglasio da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtev komandantu Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

- Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati. Do sada sa KFOR-om nisu vođeni razgovori o povratku srpskog osoblja - navodi se u zahtevu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track