VAPAJ DEČAKA IZ VALJEVA: POMOZITE, NEMAMO HRANE, A NI DRVA ZA ZIMU! Roditelji su nas ostavili, čuvaju nas bolesni baba i deda
Mali David i beba Viktorija sa babom Mensurom i dedom Dragišom, Foto: Printscreen/Facebook

tužna priča

VAPAJ DEČAKA IZ VALJEVA: POMOZITE, NEMAMO HRANE, A NI DRVA ZA ZIMU! Roditelji su nas ostavili, čuvaju nas bolesni baba i deda

Društvo -

Dvanaestogodišnjeg Davida, njegovu sestru od tetke Radu (22) i njenu ćerku Viktoriju od pet meseci čuvaju baba Mensura D. i deda Dragiša V. Ova porodica iz Valjeva živi u veoma teškim uslovima, a zima dolazi. Ogreva nemaju, hrane nemaju, ni dohrane za bebu, ali ni krevet dostojan čoveka!

Brigu o unuku, unuci i praunuci preuzela je na sebe baba Mensura. Kaže da ne žali, voli ih više nego išta na svetu! Davidova majka se preudala, a otac, Mensurin sin, završio je pre nekoliko godina u zatvoru. Mensurina ćerka, a Radina majka, takođe se preudala...

- Davida je čuvao otac dok nije otišao u zatvor, onda sam ja preuzela brigu o njemu. Beba Viktorija je ćerka moje unuke. Moja ćerka je htela da vodi moju unuku kad se preudala, ali ja nisam dala, jer je ona mnogo siromašna, bolje da ja brinem o njima. Suprug i ja smo bolesni, ja sam astmatičar, visok pritisak, a muž je šećeraš, on jedva priča - počinje priču o teškim uslovima baka.

Mensura kaže da je do pre dve godine radila, ali da više nije mogla zbog narušenog zdravlja. Ova porodica živi od socijalne pomoći od 13.000 dinara i od pomoći od 8.000, koju njena unuka dobija. Dakle, petoro njih se snalazi sa 21.000 mesečno!

Budimo humani

Ko može da pomogne, neka pozove

Ko želi da pomogne ovoj porodici, može se javiti redakciji Kurira na broj telefona 011/63-57-100.

- Živimo u teškim uslovima, nemamo ni za hranu, ni za ogrev, jedna žena mi je skoro dala jedno pola kubika drva, jedna mi je donela i neku staru grejalicu. Potrebni su nam odeća, hrana, dohrana za bebu (Bebilac 2), pelene (četvorka). Imam i dug za vodu od 100.000 dinara. Nemam da platim! Nemamo ni sto, ni stolice, a krevet, u kom spavamo David, unuka i ja, samo što se ne raspadne. Muž moj spava u fotelji! - jada nam se Mensura i uzdiše:

- Teško je. Borim se kako znam i umem. Jave se nekad ljudi pa pomognu, donesu šta treba. Valjda će i sad neko human da se javi da nam pomogne.

Vapaj dečaka

Molio na društvenim mrežama

Dečak David je na jednoj stranici na društvenoj mreži podelio svoju fotografiju s babom i sestričinom, a u objavi je zamolio za pomoć:

- Molim vas za pomoć. Ja sam David, ova beba je Viktorija. Nemamo hranu za bebu i za nas takođe. Ja nemam roditelje, imam babu i dedu koji su bolesni, potrebna nam je pomoć, ko želi, neka mi pomogne, biću zahvalan.

Porodica je nedavno dobila dva stara kauča, jedan sto i jednu garnituru, neophodni su im ormari i drva, a potrebno je promeniti vrata i prozore.

Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track