POČELA SEZONA KRAĐA DELIKATESA: Domaćinu iz Čačka ukrali 300 kg mesa iz sušare! Od dve svinje ostao komad slanine koji nisu videli
Foto: Printscreen 24sata.hr/čitalac

Razbojnici napravili veliku štetu

POČELA SEZONA KRAĐA DELIKATESA: Domaćinu iz Čačka ukrali 300 kg mesa iz sušare! Od dve svinje ostao komad slanine koji nisu videli

Društvo -

Sa početkom svinjokolja u zapadnoj Srbiji, seljaci se suočavaju s problemom krađe mesa iz sušara i pušnica, pa su tako lopovi u samo jednoj noći Branku Radojičiću iz Bresnice ukrali okačeno meso od dve krmače, koje su težile oko 300 kilograma.

Pušnica, Suvo Meso
foto: Printscreen/YouTube

Iza lopova su ostali manji komadi prvenstveno slanine i nekoliko kobasica koje su se nalazile pod samim krovom sušare, pa ih razbojnici nisu videli ili ih nisu mogli dohvatiti.

Branko Radojičić kaže da je njegova supruga primetila otvorena vrata sušare.

- Kada je ušla unutra, videla je da mesa nema - rekao je Radojićić za Tanjug, a preneo RTS.

Branko je krađu prijavio policiji koja je izašla na lice mesta, ali se, kako kaže, ne nada sa će se ući u trag onima koji su mu u samo jednoj noći odneli trud i posao koji su on i njegovi ukućani obavljali u poslednjih godinu dana.

- Četrdeset godina živim ovde i nikada se nije dogodila neka krađa do sada. Nismo zaključavali. Nije bilo potrebe. Nikada nas nešto ovakvo nije snašlo - rekla je Brankova supruga Cana.

Potesetimo, sušeno meso i slanina od dve uhranjene svinje je pre nekoliko dana ukradeno iz sušare porodice Jevtić iz sela Korenita kod Loznice, a krađe po sličnom scenariju događale su se i prošle godine u sezoni svinjokolja.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track