ZAPLENJEN BENTLI! PISANJE KURIRA URODILO PLODOM! Izvršitelj tražio auto zbog duga vlasnika NELEGALNOG DOMA! (FOTO)
Policija zaplenila bentli Filipa Jakšića, Foto: Privatna arhiva

DOLIJAO

ZAPLENJEN BENTLI! PISANJE KURIRA URODILO PLODOM! Izvršitelj tražio auto zbog duga vlasnika NELEGALNOG DOMA! (FOTO)

Društvo -

Filip početkom godine pozajmio novac, ali nije vratio na vreme i zato je njegov automobil potraživao javni izvršitelj, o čemu je Kurir pisao u više navrata

Skupoceni "bentli", koji je mesecima bio predmet potraživanja izvršitelja zbog duga koji je napravio njegov vlasnik Filip Jakšić, napokon je zaplenila policija!

Filip Jakšić
Filip Jakšićfoto: Printscreen

Sada bi definitivno trebalo da bude izmirena pozajmica koju je uzeo od izvršnog poverioca, odnosno čoveka kome novac nije vratio na vreme. Kako Kurir nezvanično saznaje, reč je o dugu od oko 90.000 evra, a Jakšić je nameravao da automobil sakrije tako što će ga prodati, pa je na oglasima istakao cenu od 139.000 evra.

U toj nameri zamalo je i uspeo, kada je vozilo preveo na majku, a ona ga za 4.000 dinara (!) dala kupcu, overivši ugovor na taj mizeran iznos i kod notara! Ali Kurir je i tu njegovu prevaru razotkrio u svojim tekstovima, baš kao što je u više navrata pisao o nelegalnom domu za stare "Rojal", koji je pomenuti držao u Krnjači i u kom se loše ophodio i prema korisnicima i prema zaposlenima.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Pisali smo i o njegovim brutalnim pretnjama novinarkama Kurira jer smo obelodanili prljave poslove kojima se bavi, nakon čega je dobio zabranu prilaska, a nismo odustali ni kada je pokušao da nasamari i državu, ne postupajući po nalogu ministarstva da zatvori objekat i iseli sve štićenike.

Ono što smo ustanovili prateći i istražujući slučaj "bentli" jeste da je Filip sa svojim bratom Stefanom na osnovu usmenog dogovora pozajmio nešto preko 120.000 evra krajem februara ove godine.

Filip je trebalo da 90.000 vrati bez kamate početkom maja, a ostatak se pisao kao Stefanovo dugovanje. Međutim, braća su se oglušila, iako su kod notara potpisala da su upoznata s pravnim posledicama i da ukoliko pare ne donesu, to može da bude uslov za pokretanje prinudnog izvršenja.

Javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je po sudskom nalogu poslala MUP Srbije 29. juna nalog da se na "bentli", ali i Stefanov "porše" stavi zabrana otuđenja. Od tada je u više navrata, kako saznajemo, slala dopise policiji s pitanjima da li su pronašli automobil.

Kurir je za svaki tekst koji smo objavili slao pitanja i izvršiteljki i Filipu Jakšiću i policiji, ali od njih nismo dobijali odgovore.

Fotografijama smo na svojim stranicama ukazivali da se kola nalaze na internet oglasniku! Zvali smo i advokata osobe koja je vozilo potom kupila za 4.000 dinara, ali nisu želeli ništa da komentarišu. Razgovarali smo i s notarima

I sav taj naš medijski pritisak je urodio plodom!

"Bentli" je zaplenjen.

Jakšić nije do kraja uspeo u svojim namerama, a ni ovoga puta nije odgovorio na naša pitanja.

Na kraju ćemo samo podsetiti da smo pisali i o tome da je račun doma u Krnjači u neprestanoj blokadi od 26. novembra 2020. i da je njihov dug, kako smo saznali iz NBS, na ime neuplaćenih poreza skoro 3,5 miliona dinara (tačnije 3.460.895,57 dinara). Nastaviće se...

Suzana Trajković

Bonus video

00:47

STAVLJAO JE METALNE REŠETKE NA DOM! Inspekcija i MUP morali su da preduzmu OVO REŠENJE! Neslavna istorija ilegalnog staračkog doma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track