VIŠE NEĆE BITI SNEGA U SRBIJI!? Meteorolog potpuno ŠOKIRAO: Od sada ćemo imati samo DVA GODIŠNJA DOBA
Foto: kurir tv

zima 2023

VIŠE NEĆE BITI SNEGA U SRBIJI!? Meteorolog potpuno ŠOKIRAO: Od sada ćemo imati samo DVA GODIŠNJA DOBA

Društvo -

Iako smo mislili da će joj uskoro doći kraj, zapravo, tek danas zvanično, kalendarski počinje najhladnije godišnje doba - zima. Trajaće 88 dana, 23 sata i 36 minuta, do 20. marta 2023.

Svi se radujemo novogodišnjim i božićnim praznicima, koji su nam prva asocijacija na zimu. Međutim, niko se ne raduje ledenom vetru koji već danima duva u celoj Srbiji.

Kako se nigde nije "zabelelo" u Srbiji, a ledeni vetar je odavno tu, kao uvod u zimske dane, gost u studiju Kurir TV otkrio je koja su očekivanja građana, a i kako će zaista biti.

05:05

IMAĆEMO DVA GODIŠNJA DOBA

Goran Mihajlović, meteorolog preneo je saznanstva meteorološkog centra.

- Što se tiče temperatura one su iznad proseka u ovom periodu godine - rekao je Mihajlović.

- To je subjektivni osećaj hladnoće, koji sad doživljavamo zbog vetra. Temperature izjutra su karakteristične za zimu. Petak, subota, nedelja očekujemo da bude 13,14 stepeni - rekao je on.

Mihajlović je podestio na tople zime prošlih godina.

- Ono što možemo govoriti o narednih 20, 30 godina, možemo očekivati jako malo snega, više tropskog vremena. Neće biti tako intenzivnih zima. Imaćemo tek poneki ledeni dan - otkrio je on.

Goran Mihajlović
foto: kurir tv

Voditelji su zaključili da se klima značajno menja u odnosu na zime ranije.

- Srbija može da se pohvali da ima 150 godina merenja temperature na području Beograda. Ranije je Srbija imala mnogo hladniju zimu, posebno sedamdesetih godina, a sada, rezultat 30, 40 godina, je da je srednja vrednost znatno toplija - rekao je on.

Prokomentarisao je navode voditelja da ćemo imati samo dva godišnja doba.

- Da to je izvesno, postoje prirodni fenomeni koji su tok vremena, ali ono što je bitno je upravo pojava ekstremnih situacija. Neko vreme je suša, pa onda padavine. Priroda ima svoje mehanizme- rekao je on i dodao da Beograđani znaju da jedino što je dobro je, da kada je prisutna Košava, vazduh je čistiji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track