PRINCEZA DUBAIJA PODRŽALA INCIJATIVU BRANISLAVE SIMANIĆ: Ovo je veliki događaj za žensko preduzetništvo u Srbiji!
Svečana sednica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS, Foto: PKS

Privredna komora Srbije

PRINCEZA DUBAIJA PODRŽALA INCIJATIVU BRANISLAVE SIMANIĆ: Ovo je veliki događaj za žensko preduzetništvo u Srbiji!

Društvo -

Na svečanoj sednici Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS) predstavljeni su i sumirani rezultati rada Sekcije u proteklom periodu. Rad Sekcije podržala je šeika Amal Rašid Al Maktum, počasna članica iz Ujedninjenih Arapskih Emirata (UAE).

Princeza Dubaija se obratila video linkom
Princeza Dubaija se obratila video linkomfoto: PKS

Kako je saopštio PKS sednici su prisustvovali Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, Elma Zukorlić, pomoćnica ministra prosvete i počasna članica Sekcije, predstavnici organizacije 321 Srbija, Irena Brajović, direktorka ''Confindustria Serbia", predstavnici Udruženja banaka Srbije, predstavnici Slovenačkog poslovnog kluba kao i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje.

Detalj sa sednice
Detalj sa sednicefoto: PKS

Na ličnu inicijativu direktorke Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislave Simanić zvaničnu podršku Sekciji za žensko preduzetništvo PKS, kao počasni član, pružila je princeza Dubaija šeika Amal Rašid Al Maktum i obratila se vlasnicama srpskih firmi pozivajući žene da se umreže sa privredom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Branislava Simanić
Branislava Simanićfoto: Miloš Lužanin

Direktorka Simanić predstavila je i novog člana Udruženje "321 Srbija" koje je nedavno u hotelu Hajat svečano pokrenulo najveći medijski projekat u poslednje tri decenije koji obuhvata kompletnu turističku ponudu Srbije.

Maja Zelenović, direktorka za komunikacije Udruženja "321 Srbija", govorila je o pomenutom projektu podržanom od Vlade Srbije kojim su najavljene ozbiljne aktivnosti bazirane na Nacionalnoj strategiji za turizam. U njemu će biti uključeno i žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije, kao i promocija autentičnih srpskih proizvoda izvan granica naše zemlje.

Učesnice svečane sednice
Učesnice svečane sednicefoto: PKS

Saradnja između Sekcije za žensko preduzetništvo PKS i "321 Srbija" zvanicno je dogovoreno na svečanoj sednici, a direktorka Simanić godinu završava sa ova dva odlična rezultata koji izuzetno doprinose razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, a koji će već naredne 2023. godine doći do punog izražaja zbog predloga ministra privrede Radeta Baste da upravo nadolazeća godina bude u znaku ženskog preduzetništva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track