OVO JE BRANKA KOJA JE UMRLA POSLE OPERACIJE SMANJIVANJA GRUDI! Ministarstvo istražuje SMRT U ORDINACIJI, operisali je satima
Branka Vasović preminula posle smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji, Foto: Privatna Arhiva, Kurir

TRAGIČNA SMRT

OVO JE BRANKA KOJA JE UMRLA POSLE OPERACIJE SMANJIVANJA GRUDI! Ministarstvo istražuje SMRT U ORDINACIJI, operisali je satima

Društvo -

Branka Vasović (49) preminula je 16. decembra nakon operacije smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji "Dušanović" u centru Beograda!

Ona je došla iz Nemačke, gde je radila kao medicinska sestra da bi se operisala i smanjila grudi iz medicinskih razloga, tj. problema sa kičmom.

Kako je Kurir saznaje, zaposleni iz klinike pozvali su Hitnu pomoć kada je ona izgubila svest u večernjim satima. Hitna je započela reanimaciju čim su stigli, ali je Branka preminula na putu do Urgentnog centra, koji je veoma blizu ordinacije.

Branka Vasović
foto: Ustupljena fotografija

- Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gde su primenjene sve mere nastavka reanimacije, ali, nažalost, lekari Urgentnog mogli su samo da konstatuju smrt - rekao je najpre naš izvor.

Brat preminule za Kurir je rekao da bi uzrok smrti mogao biti tromb, moždani udar ili embolija pluća. Tvrdi da je njegova sestra umrla u privatnoj klinici.

Dušanović plastična i estetska hirurgija, klinika, privatna klinika
foto: Suzana Trajković

- Tog dana moja sestra je na operacioni sto legla u 11 sati, operacija je trajala šest sati, a inače takvi zahvati traju dva-tri sata. Posle toga su je na klinici ostavili samu sa jednom medicinskom sestrom! U 20.45 su pozvali Hitnu pomoć, a oni su došli u 21.45. U lekarskom izveštaju iz Hitne navodi se da Branka nije davala znake života. Nisu se širile zenice na svetlost, nije disala, niti imala puls. Smrt je konstatovana u 22.20. Ta sestra iz klinike je rekla da Branka nije pala, već da ju je ona pridržala, stavila u fotelju i da je tu ostala bez svesti, pa je sama pokušala reanimaciju i zvala Hitnu. Nijednog lekara u ordinaciji nije bilo! - tvrdi brat.

Ona je operisana navodno pod spinalnom anestezijom i bila je svesna. Porodica planira da ispita šta je istina u ovom slučaju, i da tuži kliniku ako ima njihove odgovornosti u njegovom slučaju.

Dušanović plastična i estetska hirurgija, klinika, privatna klinika
foto: Suzana Trajković

Ovaj slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja. Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju sa toksikologijom.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se po hitnoj proceduri proveravaju sve okolnosti pod kojima je pacijentkinja preminula.

Inače, ova privatna zdravstvena ustanova u kojoj je urađena intervencija nakon koje je ženi pozlilo, a nedugo potom joj i konstatovana smrt, vodi se kao specijalistička ordinacija plastične i rekonstruktivne hirurgije, a vlasnik je dr Aleksandar M. Dušanović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i specijalista opšte hirurgije.

Ekipa Kurira bila je ispred ove klinike, ali nam vrata, i nakon što smo uporno zvonili, niko nije otvarao.

Kurir.rs

Bonus video:

03:17

Doktor Ristić: Urađeno je 250 operacija bez jednog SMRTNOG slučaja! ZAŠTO je klinika zatvorena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track