MALOJ NEDI POTREBNA POMOĆ: Devojčica iz Beograda bori se za svaki svoj korak, ukoliko padne, nekada ne može sama da se podigne
Foto: Budi Human, Printscreen/Facebook

budi human

MALOJ NEDI POTREBNA POMOĆ: Devojčica iz Beograda bori se za svaki svoj korak, ukoliko padne, nekada ne može sama da se podigne

Društvo -

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za lečenje Nede Gojgić (3) iz Beograda.

Neda je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Na rođenju dobija ocenu 9, ali svega nekoliko sati nakon rođenja pri susretu sa majkom odmah je primećena slabost.

Odrađena su sva osnovna ispitivanja, trenutno se rade genetska ispitivanja, ali još nema konačne dijagnoze već se njeno stanje vodi kao hipotonija.

Stanje je dovelo do toga da Neda kasni u razvoju fizički, a nažalost i mentalno. U potpunosti je zavisna od drugog lica. Tek sa tri i po godine je uspela nekoliko puta da se dovede iz ležećeg u sedeći položaj pri čemu je nestabilna i ukoliko padne ne može sama svaki put da se podigne. Ne može samostalno da se dovede u čučeći, a ni u stojeći položaj.

Pored mišića, slabost je takođe obuhvatila i oči (ima strabizam i nosi naočare), a takođe i slabost usta (problemi sa žvakanjem i gutanjem).

Nedino stanje prate stručnjaci iz Klinike za rehabilitaciju "Miroslav Zotović", zatim Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i u UDK "Tiršova" u odseku za genetiku.

Neda Gojgić
foto: Budi Human, Printscreen/Facebook

Za godinu i po dana intenzivnih terapija Neda je jako napredovala pa je potrebna pomoć u vidu donacija kako bi mogla da nastavi sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, defektološke i logopedske tretmane, neurofidbek, dodatna ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Nedino bolje sutra! Budimo humani! Pomozimo Nedi!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track