GRAĐANI OD DANAS MOGU DA DOBIJU NOVAC ZA NEISKORIŠČENE VAUČERE: Agencije putnicima moraju da vrate 6,5 miliona evra do ovog roka!
Foto: Shutterstock/KonstantinChristian

zamenska putovanja

GRAĐANI OD DANAS MOGU DA DOBIJU NOVAC ZA NEISKORIŠČENE VAUČERE: Agencije putnicima moraju da vrate 6,5 miliona evra do ovog roka!

Društvo -

Građani koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere, dobijene na ime turističkih putovanja na koja zbog pandemije koronavirusa nikada nisu otišli, od danas mogu da dobijaju svoj novac nazad.

Kako je ranije saopšteno, ukupno 6,5 miliona evra građanima treba da bude vraćeno najkasnije do 1. februara, što je i predviđeno uredbom.

- Putnici koji nisu iskoristili zamenske vaučere trebalo bi da se jave svojim agencijama i ostave podatke o svom računu u banci, pošto će se novac tako i uplaćivati, sa računa na račun - rekao je nedavno za medije direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

Aleksandar Seničić
Aleksandar Seničićfoto: Tamara Trajković

Vlasnici vaučera u slučaju da agencija ne može da vrati novac treba da se, kako su rekli u JUTI, obrate osiguravajućoj kući koja je osigurala putovanje.

Potsetimo, zbog pandemije koronavirusa i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, Vlada Srbije je donela uredbu o ponudi zamenskog putovanja prema kojoj je, nakon izmena, rok za korišćenje zamenskih vaučera određen do 31. decembra 2022. godine.

Iz JUTE su ranije saopštili da je vrednost aražmana obuhvaćenih zamenskim vaučerima bila 70 miliona evra, što znači da je 90 odsto iskorišćeno. Ostalo je još oko 10 odsto nerealizovanih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track