ŽESTOKA RASPRAVA U STUDIJU: "DROGA ZA SILOVANJE u noćnom klubu je ŠUPLJA priča!" Marković: Kako devojka da zna otkud joj MODRICE?
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock/wavebreakmedia

KURIR TV

ŽESTOKA RASPRAVA U STUDIJU: "DROGA ZA SILOVANJE u noćnom klubu je ŠUPLJA priča!" Marković: Kako devojka da zna otkud joj MODRICE?

Društvo -

Poslednji slučaj tri devojke od kojih su dve imale sreću da ih drugarica nakon padanja i povraćanja odvede kući iz jednog prestoničkog kluba sa dugogodišnjom tradicijom, svedoči o porivima da se zenski svet omami, neznajući da im se u pićima nalazi i droga.

Nakon pada jedne od pomenutih devojaka na pod kluba prišao joj je momak koji je prema svedočenju prisutnih krenuo da je ljubi. Ona je zadobila ogromne modrice svuda po nogama kao i amneziju na celo veče u izlasku.

Tragovi tog narkotika brzo nestaju iz organizma i iako droga "briše" pamćenje to ne znaci i za traume koje ostaju nakon eventualnog silovanja zbog nje jer gubitak svesti može da traje i do 3,4 sata.

šampanjac, Ubistvo, Nemačka, Otrov, piće
foto: Shutterstock

"Likvid" ili "tečni ekstazi" je blago slankastog ukusa bez boje i mirisa, pristupačne cene, i neprimetno se može staviti potencijalnoj žrtvi u piće koja se nakon traume budi sa treskavicom, nenormalnim znojenjem i mutnim vidom. Zavisnost na tu drogu se vrlo brzo razvija, te može ostaviti ozbiljne posledice po pamćenje, a može dovesti i do šizofrenije.

Anita Marković, iz udruženja "Ženska solidarnost" i Mladen Nikolić, hemičar i bivši republički inspektor za kontrolu psihoaktivnih supstanci, gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su prokomentarisali ovu neželjenu situaciju.

Naime, Nikolić se najpre dotakao toga da je ta osoba koja je koristila opojnu drogu morala da je donese iz inostranstva.

- Ovde kod nas se na nekom nivou tržišta ne može doći do Rufija i GHB-a (tečnog ekstazija). Ma koliko to bilo smešno mogu reći da naši narko dileri imaju neku trunku poštovanja. Ovo je bio verovatno neki stranac koji je tu došao za Novu godinu - rekao je Nikolić.

- To je česta pojava svakako. Osim toga nisu u pitanju samo klubovi, već i na nekim privatnim ili kućnim žurkama gde bi trebalo da se osećamo sigurnije - odgovorila je Marković ukazujući da je to svakako česta pojava.

Anita Marković
foto: Kurir televzija

Nikolić se potom osvrnuo i na samu priču i istakao da je puna rupa.

- Nažalost ova priča je više štete donela nego koristi. Pojavljuje se neki anonimni i daje priču koja je vrlo šuplja. Tri devojke koje su drogirane, a onda ispada da su dve devojke koje su drogirane, a da ih je treća odvela. Pojavljuju se neki simptomi i ima modrice na nogama. Da se razumemo to nisu simptomi rufija, ni gama-aminobuterne kiseline, niti tečnog ekstazija. Već je devojka koristila ono što se najčešće koristi za spajking, a to je alkohol - rekao je Nikolić.

Mladen Nikolić
foto: Kurir televzija

Pojava gde se osoba drogira zbog pre svega seksualnog iskorišćavanja se naziva spajking.

Voditeljku i urednicu Snežanu Petrović interesovalo ju je kako je objava bila anonimna, kako je rekao Nikolić, ako je objava došla iz udruženja "Ženska solidarnost".

- Ženska solidarnost nažalost ima istoriju lažnog optuživanja. Takozvani svoj borbeni ponedeljak i ostale stvari gde radi svoje promocije je radila neke slične stvari. Ovim postom je naneto više štete nego koristi ovo realnom problemu koji se dešava u Srbiji - rekao je Nikolić.

Marković je uzvratila i objasnila povodom ove tvrdnje Nikolića, međutim on je već imao spreman odgovor.

- Ovo jeste anonimna objava i ono o čemu govorimo je iskustvo žena koje se može videti i na drugim stranicama gde žene o tome govore. Modrice naravno da neće doći od droge, nego se postavilo pitanje šta se događa kada žena bude drogirana i posle toga ne može da se seti - rekla je Marković.

04:17

ŽESTOKA RASPRAVA U STUDIJU UŽIVO: DROGA ZA SILOVANJE koja je sipana devojkama u piće je ŠUPLJA priča?! EVO ŠTA SE NE SLAŽE

- Nju je po priči drugarica odma pokupila. Znači prema tome njoj se ništa nije desilo. Zato kažem da je priča šuplja - odgovorio je Nikolić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track