TOMA FILA ZA KURIR: DEDA MRAZ JE KOMUNISTIČKA IZMIŠLJOTINA! Otac je čudom izbegao smrt na Svetog Nikolu, od onda ga slavimo u kući
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

TOMA FILA ZA KURIR: DEDA MRAZ JE KOMUNISTIČKA IZMIŠLJOTINA! Otac je čudom izbegao smrt na Svetog Nikolu, od onda ga slavimo u kući

Društvo -

Toma Fila je advokat koji ima svestrano znanje, doduše, ovog puta je razgovarao o važnosti religije u njegovom životu.

Naime, sve je počelo od ranog detinjstva uticajem njegove majke, a nakon toga je u životu, u doba komunizma, imao neke poteškoće zbog svoje verske opredeljenosti.

Uoči Božića, Toma Fila je gostovao u "Pulsu Srbije" gde nam je približio značaj ovog praznika.

Toma Fila
foto: Kurir televizija

On se osvrnuo na to kako je njegova porodica uvek poštovala religiju, pa se prisetio nedaće koju je zbog krsta doživeo u sudnici.

- Moja majka je bila veliki vernik i ona je nosila krst preko svega. Svi su je voleli, pa niko nije imao problema. Ja sam doduše imao problema sa tim, jednom u sudnici kada sam se sago ispao mi je krst preko košulje i kravate. Tada je sudija u zapisnik napisao da sam bio neprikladno odeven, doduše, to je bilo komunističko doba - rekao je advokat, pa nastavio:

- Mi smo u detinjstvu uvek bili verujući ljudi, nama je na slavu dolazio sveštenik. Komunizam je doneo nešto loše, a to je da se za Novu godinu daju pokloni, a mi smo imali Božić Batu. Deda Mraz je tek posle izmišljen, pa je posle i Dizni propagirao tu ideju, pa je tako nastalo da on ide na sankama, da ima irvase itd.

00:50

TOMA FILA O RELIGIJI I NAJČUDESNIJEM DANU KADA JE NJEGOV OTAC IZBEGAO SIGURNU SMRT: On je odmah zatražio OVU stvar!

Nakon toga, ispričao je priču kako je njegov otac izbegao sigurnu smrt.

- Moj otac je bio ilegalac, socijaldemokrata baš kao i ja. Tog dana, kada je trebalo da bude ubijen u gasnoj komori, ponestalo je gasa. Doduše nisu bili Rusi krivi, nego Nemci... To se odigralo na dan Svetog Nikole, pa kada se vratio kući živi i zdrav, tražio je da se ta slava slavi u kući, jer ga je po njegovom verovanju od spasio od sigurne smrti - rekao je Fila.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track