METEOROLOG ĐURIĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SNEGA ZA SRPSKU NOVU GODINU! Večeras padavine, a ovo nas čeka u DRUGOJ POLOVINI JANUARA
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

vremenska prognoza

METEOROLOG ĐURIĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SNEGA ZA SRPSKU NOVU GODINU! Večeras padavine, a ovo nas čeka u DRUGOJ POLOVINI JANUARA

Društvo -

Prolećnom vremenu došao je kraj, a kakvo nas vreme očekuje za Srpsku Novu godinu, ali i koliko će dugo trajati ovo trenutno zahlađenje za Kurir TV govorio je meteorolog Đorđe Đurić.

On je voditeljki Jeleni Kovačević detaljno opisao šta nas čeka u predstojećem periodu kad su vremenske prilike u pitanju.

Đorđe Đurić, meteorolog, Vremenska Prognoza, Jelena Kovačević
foto: Kurir TV

- Uživali smo u prolećnom vremenu, kao i za Božić. Juče je došlo do pogoršanja zbog uticaja snažnog ciklona sa severa Evrope. Danas će biti obklačno s kišom, pogotovo posle podne, uveče i tokom noći, a na planinama će pasti dosta snega. Temperatura nastavlja da pada - kaže Đurić.

Osvrnuo se i na vremenske prilike u noći dočeka Srpske nove godine.

- Za Srpsku novu godinu biće oblačno i tmurtno, možda sa slabijim padavinama, ne poput današnjih. Teperatura u nižim predelima biće maksimalno do 5 stepeni.

Kada je dugoročna prognoza u pitanju, Đurić je rekao sledeće:

- Ako se vratimo unazad i vidimo da je prva polovina protekla s natprosečnim temperaturama, sada to liči na januar iako to još nije prava zima. Takvo vreme se očekuje i u narednih desetak dana, još nema na vidiku prave zime. Nakon toga, postoji manja tendencija da će dodatno pasti temperatura, ali još je rano davati takve prognoze.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track