RGZ UŠTEDEO VIŠE OD 2 MILIONA EVRA NA SUDU: Dobili smo 27 parnica tokom tri godine i dokazali da radimo sve po zakonu!
Na čelu RGZ je Borko Drašković, Foto: RGZ, Kurir

Republički geodetski zavod

RGZ UŠTEDEO VIŠE OD 2 MILIONA EVRA NA SUDU: Dobili smo 27 parnica tokom tri godine i dokazali da radimo sve po zakonu!

Društvo -

Republički geodetski zavod uštedeo je više od dva miliona evra budžetskih sredstava koji su bili deo tužbenih zahteva u imovinskim predmetima protiv RGZ u 27 parnica tokom prethodne tri godine.

Zagrada RGZ
Zagrada RGZfoto: RGZ

Presude u korist RGZ pokazale su da Republički geodetski zavod u svom postupanju poštuje važeće propise Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

U korist Republičkog geodetskog zavoda okončana su i dva postupka koja je pokrenuo RGZ. Po okončanju 29 postupaka vođenih u prethodnom periodu direktni prihod budžeta Republike Srbije bio je preko šest miliona dinara.

Borko Drašković
Borko Draškovićfoto: rgz.gov.rs

Svojim ažurnim delovanjem i postupanjem preko Državnog pravobranilaštva Republički geodetski zavod omogućio je ostvarivanje ovakvih rezultata i ušteda, što je postignuto blagovremenim dostavljanjem izjašnjenja, pisanih dokaza i drugim činjenjem, saopšteno je iz institucije na čijem je čelu Borko Drašković.

Pored finansijskog efekta, pravosnažne presude nadležnih sudova potvrdile su posvećenost Republičkog geodetskog zavoda poštovanju zakona Republike Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja