LAZAR JE DO 14. GODINE IMAO UOBIČAJEN ŽIVOT JEDNOG DEČAKA, A ONDA MU JE OTKRIVEN TUMOR NA MOZGU: Pomozimo da izleči OPAKU BOLEST
Foto: Printscreen Budi human

BUDI HUMAN

LAZAR JE DO 14. GODINE IMAO UOBIČAJEN ŽIVOT JEDNOG DEČAKA, A ONDA MU JE OTKRIVEN TUMOR NA MOZGU: Pomozimo da izleči OPAKU BOLEST

Društvo -

Lazar Živanović (14) je do jula 2022. živeo uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima.

Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo četrnaestogodišnjeg dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza. Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu.

Operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula 2022. godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

Lazar Živanović
foto: Printscreen Budi human

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi. Vreme je ključno u ovoj borbi!

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik!

UPLATA NA RAČUNE

Dinarski račun: 160-6000001511374-95

Devizni račun: 160-6000001511967-62

IBAN: RS35160600000151196762

SWFIT/ BIC: DBDBRSBG

SMS PORUKA 1418 NA 3030

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track