BRAVO! BAČKA PALANKA OD DIVLJE DEPONIJE NAPRAVILA NEŠTO NEVEROVATNO! Dabić: Osim OVOGA činimo dobro i za pčele!
"Zasadi drvo", Foto: Promo

priključite se!

BRAVO! BAČKA PALANKA OD DIVLJE DEPONIJE NAPRAVILA NEŠTO NEVEROVATNO! Dabić: Osim OVOGA činimo dobro i za pčele!

Društvo -

Prva velika akcija sadnje u ovoj godini u okviru projekta "Zasadi drvo" biće održana u četvrtak, 26. januara u Bačkoj Palanci. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je površina od dva hektara na kojoj će se saditi donedavno bila divlja deponija. Sada je ta lokacija raščišćena i tu će biti posađeno oko 6.500 hiljada sadnica bagrema i sibirskog bresta.

Osim ozelenjavanja, činimo dobro delo i za pčele, jer je bagrem medonosna vrsta, tako da je ovo još jedan razlog da se priključite akciji i uradite nešto dobro za prirodu i biodiverzitet.

O ovoj akciji, ozelenjavanju i pošumljavanju voditelji emisije Puls Srbije razgovarali su sa Slađanom Dabić ispred JP "Vojvodinašume" i Milanom Čavić, predsednikom Skupštine opštine Bačka Palanka, gostima emisije.

Oni su predstavili projekat.

- Očekivali smo ovoliki odziv. Deca će doći da učestvuju u ovoj sadnji i sve me podseća na jednu lepu sliku koju ostavljamo budućim generacijama, a to su čista i zdrava okolina - rekao je ponosno Čavić.

Dabić se priključila sagovroniku.

- U samoj realizaciji projekta prisutni smo bušenju rupe, i tu će biti posađeno oko 6.500 hiljada sadnica bagrema i sibirskog bresta. Osim ozelenjavanja, činimo dobro delo i za pčele, jer je bagrem medonosna vrsta - rekla je Dabić.

Ostatak možete videti u videu ispod.

03:08

Prva velika akcija sadnje u ovoj godini u okviru projekta Zasadi drvo

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track