IGOR JURIĆ ZA KURIR TV: PROTIV AMBER ALERTA SU OTMIČARI I SILOVATELJI! Srbija će prva u regionu uvesti ovaj sistem zaštite (VIDEO)
Igor Jurić, Foto: Kurir televizija

prvi u regionu

IGOR JURIĆ ZA KURIR TV: PROTIV AMBER ALERTA SU OTMIČARI I SILOVATELJI! Srbija će prva u regionu uvesti ovaj sistem zaštite (VIDEO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je govorio na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima sa predstavnicima Nacionalnog konventa o EU, tokom koje je bilo reči i o sistemu video-nadzora za automatsko prepoznavanje lica, na šta su nevladine organizacije upozoravale da se njihovom upotrebom ugrožava pravo na privatnost građana.

Kako je deo rasprave bio posvećen upotrebi biometrijske tehnologije i sistema za obradu biometrijskih podataka, Gašić je naveo da bi za "Ambert alert" upravo takvi mehanizmi mogli biti od velike važnosti, posebno kada je reč o nalaženju otetih osoba, odnosno dece.

Amber Alert
foto: Kurir tv

Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu i razgovarao sa voditleljkom Oljom Lazarević povodom gorepomenute kampanje.

- Zagovarajući ovaj sistem i informisanjem građana napravili smo ozbiljnu stvar. Nakon toliko detaljnog rada, dobili smo rezultat. Razgovor sa ministrom bio nam je motiv da sada pokrenemo kampanju koji je ohrabrujuće delovao. Potrebno je, samo da se naše institucije sinhronizuju, MUP, Tužilaštvo, Ministarstvo pravde... - rekao je Jurić.

Ohrabrujućim je nazvao to što je Srbija prva država u regionu pokrenula ovaj sistem.

02:15

Srbija prva u regionu koja je uvela AMBER ALERT sistem!

- Građani treba da budu svesni da se sistem uvodi, ali da sistem nikad ne koristimo. Moramo biti spremni za opasnosti u kojoj su se našla naša deca! - rekao je Jurić.

Amber Alert
foto: Kurir tv

Za ljude koji opstruišu i govore protiv kampanje poručio je:

- Ovo je važno pitanje našem društvu! Ako je neko protiv da se brzo i efikasno pronađe jedno dete, moramo razmisliti ko su ti ljudi. To su ljudi koji su spremni da otmu dete, zlostavljaju i seksualno zlostavljaju dete - upozorio je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track