Najnovije vesti

ORGANIZOVALI LINČ DEČAKA (14)! JEZIVI SLUČAJ NASILJA U VRANJU: Zbog obične tinejdžerske rasprave osmaku naneli TEŠKE POVREDE!
Foto: Shutterstock

STRAŠNO!

ORGANIZOVALI LINČ DEČAKA (14)! JEZIVI SLUČAJ NASILJA U VRANJU: Zbog obične tinejdžerske rasprave osmaku naneli TEŠKE POVREDE!

Društvo -

Još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja u Vranju je dečak koji ima smao 14. godina, . U Višem javnom tužilaštvu u Vranju je potvrđeno da se radi na slučaju, ali s obzirom da je reč o maloletnicima, nisu mogli da kažu više informacija.

Tinejdžerska rasprava sa ekskurzije pretila je da preraste u sukob, još krajem prošle godine. Dečakov školski drug je, organizovao masovnu tuču, o čemu su saznanja imali direktorka, razredne starešine i roditelji.

Istog dana kada je dete prebijeno, u školi je održan zajednički sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja. Nakon nastave dečaka su u školskom dvorištu pretukli vršnjaci i naneli mu teške telesne povrede.

Organizator događaja nije učestvovao u tuči, iako je na pomenutom sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

Majka pretučenog dečaka, kaže da njeno dete ima modrice, podlive, polomljen prst i nos, kao i da je nekoliko dana provelo u bolnici.

- Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole - kaže majka.

Vršnjačko Nasilje
foto: Shutterstock, Ilustracija

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici sa detetom, kaže kako je od novembra bila zabrinuta zbog svega.

- Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana. Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad, čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio.

Ona kaže da je čak i otac dečaka, koji je označen kao organizator tuče, hteo da se pozove policija i reaguju nadležne institucije.

- Žao mi je što nisam obavestila policiju, jer sam tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da mi je dete bezbedno i onda su me uveče pozvali da kažu da je pretučen. Jedino je razredna starešina mog deteta, od smog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči - dodaje majka.

Majka je rešena da pravdu istera do kraja, kako zbog svog, ali tako i zbog sve druge dece, koja mogu ad budu na meti tog nasilnog dečaka ili nekog drugog

Direktorka škole u kojoj se desio slučaj nasilja nije se javljala na telefon u ponedeljak pre podne.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track