MINISTAR GAŠIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM DANA SAJ-A: Išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši, gde su bili potrebni najhrabriji
Foto: MUP

MINISTAR GAŠIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM DANA SAJ-A: Išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši, gde su bili potrebni najhrabriji

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) stub bezbednosti Republike Srbije koji se ne štede u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala, kako bi sačuvali svoju otadžbinu i svoj narod.

Ministar Gašić je povodom Dana SAJ-a izjavio da su pripadnicima te jedinice od njenog osnivanja 1978. godine bili namenjeni najteži zadaci.

Bratislav Gašić, dan SAJ-a, SAJ
foto: MUP

- Njeni pripadnici su išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji, najobučeniji i nezaustavljivi u borbi protiv terorizma i svih oblika kriminala. I tako, 44 godine duga tradicija pamti mnoge generacije, koje su stamenim, nepokolebljivim koracima utrli put stabilnosti, mira i bezbednosti, kojim i vi danas snažno koračate i ne štedite se u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala i veštinom i snagom pravih vitezova štitite čast i slobodu svoje otadžbine i svog naroda“, naglasio je ministar Gašić.

Bratislav Gašić, dan SAJ-a, SAJ
foto: MUP

Istakao je da je politika koju vodi državni vrh na čelu sa predsednikom Vučićem, usmerena na mirna i diplomatska rešenja i iskreno posvećena očuvanju mira u regionu.

- Imamo jasne i principijelne stavove i ozbiljno i odgovorno se ponašamo prema interesima Republike Srbije. Naš cilj je jasno definisan – da svaki građanin Republike Srbije ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala. Naš izbor nikada neće biti sukob. Svom snagom borićemo se da sačuvamo mir i stabilnost. Ali, ako iko pokuša to da naruši, zaštitićemo sve građane Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost, bezbednost njihove imovine, kao i integritet i suverenitet naše Srbije“, poručio je ministar Gašić.

1 / 10 Foto: MUP

Ministar Gašić je, u čast nastradalim pripadnicima SAJ-a, položio venac na spomen-obeležje u bazi te jedinice.

„Uvek je pravo vreme da se podsetimo 16 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice koji su viteški svoj život položili za otadžbinu, štiteći njenu čast i slobodu. Ministarstvo unutrašnjih poslova pamtiće zauvek svoje heroje, pamtiće ih Srbija. Zaslužili su naši heroji i sećanje i zahvalnost, a njihove porodice brigu i pažnju“, rekao je ministar Gašić.

Кomandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević istakao je da su pripadnici ove elitne jedinice ono najvrednije što imamo, kao i da su odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track