ON JE TITA OZBILJNO POVREDIO, BROZ JE JAUKAO OD BOLA! Kamere su zabeležile taj trenutak, ALI I ONO ŠTO JE USLEDILO POSLE! (VIDEO)
Josip Broz Tito je povređen kada je izlazio iz kola, Foto: Printscreen/Youtube

NEREALNO

ON JE TITA OZBILJNO POVREDIO, BROZ JE JAUKAO OD BOLA! Kamere su zabeležile taj trenutak, ALI I ONO ŠTO JE USLEDILO POSLE! (VIDEO)

Društvo -

Život Josipa Broza Tita prolazio pod budnim okom kamere, ali je dosta snimaka koji su nastali tokom njegovog života objavljeni tek kada je on umro.

Tako na Jutjubu postoji snimak na kom se vidi kako je jedan čovek ozbiljno povredio Tita, i to tako da je ovaj jauka od bolova.

Incident se dogodio tokom zvanične posete Švedskoj 1976. godine. Predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito tada je doživeo nesvakidašnju nezgodu. Naime, dok je izlazio iz automobila, njegov general Marko Rapo neoprezno je zatvorio vrata sa suvozačeve strane dok se Titova ruka još uvek nalazila tu, jer je pokušavao da izađe iz auta.

On mu je tada priklještio prste.

Broz je tada jaukao od bola. Kada je bolno viknuo, general je odmah otvorio vrata i oslobodio mu ruku.

Tito ga je samo pogledao, a potom nastavio kao da se ništa nije desilo.

Ceo ovaj događaj zabeležile su kamere švedskih medija koje su tu bile okupljene da snime susret jugoslovenskog maršala i švedskog premijera Ulof Palmea.

Video snimak možete pogledati ovde:

Inače, na kraju snimka se vidi i kako Tito domaćinima kasnije objašnjava kako je došlo do ove nezgode.

Kurir.rs

Bonus video

06:59

KOJE JE PRAVO TITOVO IME? Istoričar: Sve do 1943. u dokumentima stoji samo Tito SRBI ZA JUGOSLAVIJU DALI 1. 247. 535 LJUDI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track