NEMA KRAJA MUKAMA PROFESORKI IZ TRSTENIKA KOJU SU MALTRETIRALI ĐACI! Počinje da radi, progovorila šta se dešava: "Spavam samo..."
Profesorka se vraća na posao, Foto: Privatna arhiva

tRAŽI SAMO JEDNO OD MINISTARSTVA

NEMA KRAJA MUKAMA PROFESORKI IZ TRSTENIKA KOJU SU MALTRETIRALI ĐACI! Počinje da radi, progovorila šta se dešava: "Spavam samo..."

Društvo -

Profesorka iz Tehničke škole u Trsteniku koju su početkom novembra trojica đaka maltretirala na času u ponedeljak počinje da radi. Ona neće predavati odeljenju u kom je doživela poniženje, ali će nasilnike viđati svakodnevno, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, direktor škole je, na molbu kolektiva, doneo odluku da profesorka ne predaje u odeljenju u kom su joj trojica učenika 9. novembra prošle godine na času izmakla stolicu, snimala je, smejala se, a potom snimak plasirala na društvene mreže.

Napadnuta profesorka
Napadnuta profesorkafoto: Privatna arhiva, Printscreen

- Profesorka od ponedeljka počinje da radi, neće predavati tom odeljenju u kom je doživela poniženje. Međutim, nasilnike će viđati svakodnevno, s obzirom na to da je njima usvojena žalba na isključenje zbog proceduralnih grešaka direktora Milana Glidžića. Ona je čak pisala i Ministarstvu prosvete sa molbom da je prebace da radi u drugu školu, ali joj nisu još odgovorili. Dakle, sve vodi ka tome da će ti nasilnici proći bez kazne, da će normalno završiti završnu treću godinu. To je sramota! - naveo je dobro upućen izvor Kurira.

Izvor podseća da je nad jednim od njih već sproveden pojačan pedagoški rad, koji nije imao efekta, ali da se o tome na sednicama odeljenjskog veća ne govori. Dok je u toku pojačan pedagoški rad sa drugim učenikom, koji je, prema tvrdnjama njegovog oca, pokušao da se obesi. Treći učenik se ispisao tokom vaspitno-disciplinskog postupka i prošao bez kazne unutar škole. Protiv sve trojice se i dalje vodi postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

00:26

Nezapamćen napad na nastavnike u Srbiji: Jeziv snimak iz Trstenika

Ponižena profesorka kaže za Kurir da joj nije nimalo lako, te da ne sme da razmišlja o tom trenutku kada bude srela dvojicu đaka:

- Nažalost, tako je. Spavam samo po pet-šest sati. Valjda će se i to smiriti. Uputila sam zahtev na više adresa, tražila sam premeštaj u drugu školu. Tražila sam to da zaštitim sebe i svoje živce. Šta da kažem, eto njih ćemo ispratiti iz škole u maju, život sve dovede u red. Ako te ne dovedu roditelji i škola, onda te dovede život.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track