"DRONOVI KAMIKAZE SU ZA SRBIJU PRIORITET" Bjegović otkrio kada će se naći u našim jedinicama: SVI SE NAORUŽAVAJU, MORAMO I MI
Foto: Screenshot

KURIR TV

"DRONOVI KAMIKAZE SU ZA SRBIJU PRIORITET" Bjegović otkrio kada će se naći u našim jedinicama: SVI SE NAORUŽAVAJU, MORAMO I MI

Društvo -

Srbija ulaže 300 miliona evra u naoružanje, ali je u planu I ulaganje od još 100 miliona evra za oporavak, inovacije I uvođenje modernih tehnologija I robota u vojsku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćajući se sinoć iz Abu Dabija i govoreći o razvoju naoružanja i namenske industrije, predsednik Aleksandar Vučić izmedju ostalog je rekao da su dronovi budućnost.

Prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za terorizam i organizovani kriminal, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ove posete predsednika Srbije Abu Dabiju.

- Nije slučajno ulaganje Srbije. Sam predsednik je dao izjavu koja možda ne zvuči dobro u smislu da se svi naoružavanju. Da li će ceo ovaj prostor ući u trku u naoružavanju? Mnogi onda razmišljaju o tome ko će da ratuje i gde će se ratovati. Koji će to biti budući sukobi na ovom prostoru. Iz tih razloga mi moramo jačati naš segment odbrane. Jačanje ide u smislu modernizacije i opremanja naših kopnenih snaga - rekao je Bjegović i dodao:

02:24

DRONOVI KAMIKAZE SU ZA SRBIJU PRIORITET! Bjegović otkrio kada će se naći u našim jedinicama: SVI SE NAORUŽAVAJU, MORAMO I MI

- Nabavka dronova samoubica odnosno kamikaza je jedan od naših prioriteta. Upravo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima sklopićemo ugovor o kupovini tih dronova koji će se do kraja leta naći u našim jedinicama. Takođe će i naša namensta industrija proizvoditi upravo takvu jednu vrstu dronova. Nama jeste cilj da ulažemo koliko god možemo u našu namensku industriju koja iz godine u godinu beleži veliki rast, napredovanja i prodaje. Stičemo popriličan profit i dobit od toga.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track