TURISTIČKI INSPEKTORI PRONAŠLI STARE, ALI NE MOGU DA REAGUJU JER NISU TURISTI: Vanredni nadzor u poliklinici porodice Zečević
Foto: Printskrin, Kurir

u aranđelovcu

TURISTIČKI INSPEKTORI PRONAŠLI STARE, ALI NE MOGU DA REAGUJU JER NISU TURISTI: Vanredni nadzor u poliklinici porodice Zečević

Društvo -

Za razliku od inspektora za socijalna pitanja i zdravstvenih inspektora, inspekcija Ministarstva turizma i omladine je u utorak uspela da uđe u prostorije nelegalnog doma za stare u okviru poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, koja je u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića, poslanika i visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici. Turistički inspektori su na licu mesta zatekli stare ljude, potvrđeno je Kuriru u Ministarstvu turizma.

- Turistički inspektori su bili u vanrednom inspekcijskom nadzoru i utvrdili su da se tu ne nalazi turistički objekat, iako u APR stoji da je pretežna delatnost privrednog društva "SDSV Stefan d.o.o. Aranđelovac" ostali smeštaj.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

Na toj adresi nalazi se poliklinika, a drugi deo objekta je smeštaj za stara lica. Inspektori su se na licu mesta uverili da se tu obavlja usluga smeštaja starih lica. Ministarstvo turizma nema osnov da postupi jer oni nisu hotel i ne pružaju usluge smeštaja turista. To nije turistički objekat po Zakonu o turizmu, niti je kategorisan niti registrovan za turističku delatnost - naveli su iz Ministarstva turizma i dodali:

- Dostavićemo zapisnike sa našeg nadzora Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na dalje postupanje.

Podsetimo, prošlo je 11 dana otkako je Kurir razotkrio da u okviru poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu već više od decenije nelegalno radi starački dom. Iz MINRZS su potvrdili da se od 2008. Zečevići oglušuju o njihova rešenja o zabrani rada, kao i da slučajem nelegalnog rada ove ustanove treba da se pozabave inspektori zdravstvene inspekcije.

Iz Ministarstva zdravlja Kuriru nisu odgovorili kakvi su rezultati unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada poliklinike u vezi sa lečenjem preminule pacijentkinje S. P. koja je boravila u toj ustanovi, a koja je, prema tvrdnjama njene ćerke, bila smeštena u nelegalni dom pri toj poliklinici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track