NEKI SU POSEBNO PEKLI TESTO, A POSEBNO OSTALE SASTOJKE KOJI IDU NA PICU: Oglasio se vlasnik picerije čiji je oglas nasmejao Srbiju
Picerija / Ilustracija, Foto: Shutterstock

HIT OGLAS

NEKI SU POSEBNO PEKLI TESTO, A POSEBNO OSTALE SASTOJKE KOJI IDU NA PICU: Oglasio se vlasnik picerije čiji je oglas nasmejao Srbiju

Društvo -

Oglas koji se pojavio na jednoj poznatoj domaćoj platformi u kojem se traži "pomoćnik pomoćnikovog pomoćnika kuvara" i koji tekstom podseća na urnebesnu komediju, u stvari je apsolutno ozbiljan.

To je za Alo! potvrdio njegov autor, vlasnik, menadžer i glavni pica-majstor u jednoj veoma popularnoj zemunskoj piceriji Slobodan Pikula.

Nekadašnje vojno lice i čovek koji je zahvaljujući ugostiteljstvu i vrednim rukama živeo u mnogim zemljama Evrope, već dve i po godine muku muči sa, kako je objasnio, neradnicima.

- Dolazili su mi svakakvi, bilo je i psihijatrijskih slučajeva, jer kako drugačije da zovem osobu koja dok priča sa mnom sve vreme gleda u tačku na plafonu? Kod mene je radila i Kubanka, učio sam je naš jezik, jurio joj radnu dozvolu, stan...

Oglas za posao
foto: Printscreen

- Onog momenta kad je sredila papire, više se nije pojavila. Jednom liku sam rekao da spakuje četiri kutije pice za dostavu i napiše skraćeno- kaprićoza. Kad sam došao, on spremio gomilu kutija i napisao ,,kop". Neki su posebno pekli testo, a posebno ostale sastojke koji idu na picu... Kunem vam se, jedan je picu, umesto u peć, stavio pored nje. Ne pitajte, očaj me je naterao da dam ovakav oglas istakao je Pikula.

Slaviša bi, kako je naveo, roman mogao da napiše o galeriji likova koji su za te dve i po godine prodefilovali kroz njegov lokal. Zbog svega toga rešio sam da na ovaj način probam da nađem dobrog radnika, ali čini mi se da mnogi u Srbiji samo žele da budu rijaliti zvezde.

Slaviša: Samo ozbiljni kandidati da mi se jave

„Traži se pomoćnik pomoćnikovog pomoćnika kuvara, za platu od 50.000 do 99.999 dinara. Puno radno vreme, u Zemunu, kod Opštine.

Zahtevi: Da bude normalna osoba. Ako kojim slučajem ima psihičkih problema, bilo bi poželjno da poseduje dokumentaciju o istoriji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4 (2+2), ali nije neophodno. Vozačka dozvola nije potrebna, dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku tri km od posla. Mobilni telefon na tach nije nužan, možeina dugmiće, samo da su svi u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje delimično, dovoljno je od 12 do 15 slova, bilo ćirilice ili latinice.

Uslovi rada: Objekat ne prokišnjava, tako da sve vreme osoba boravi u suvom. Kod velikih grmljavina objekat poseduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protivpožarni izlaz postoji, kao i protivpožarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstog materijala, tako da u slučaju velikoga zemljotresa može da izdrži sedam po Rihterovoj ili devet po Merkalijevoj skali. P.S.Oglas shvatite ozbiljno I, molim vas, samo ozbiljni kojima stvarno treba posao da se jave", naveo je on.

Ovaj posao je toliko jednostavan, umeće da ga radi svako ko je bar jednom jaje na oko ispržio. Najviše hrane ide za dostavu i sve što treba je da pripremljenu pastu ubaci u sos i spakuje je u kutiju, baš kao i picu - objasnio je naš sagovornik. Dešavalo se i da mu, kako je istakao, čovek dođe na razgo- vor za posao, a sve vreme priča o zemljotresu.

- Da li je to normalno? Jednom sam imao devojku kojoj je jedino bilo važno da ima muziku i puštala ju je toliko glasno da je to bilo strašno - objasnio je Slaviša. Dok su mu se na, kako je naveo, prethodne i normalne oglase javljali jednom mesečno, sada ga zovu svakog časa.

- Javilo mi se više od 50 ljudi, zvali su me pravnici, poreski službenici, filmski montažeri. Nadam da će bar jedno biti u stanju da radi ovaj posao -zaključio je Slaviša Pikula, i najavio novi, sličan oglas za poziciju pica-majstora.

Kurir.rs / Alo

Bonus video

00:28

DA LI JE ZAKON U SKLADU SA VREMENOM Gosti Usijanja o samoubistvu mladića nakon razgovora za posao: OVAKO SU NASILNICI (NE)OSUĐENI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track