MAJKA HEROJA SA KOŠARA U SUZAMA: Stigle dobre vesti, dobiće novu bistu sina Srđana, ali strahuje da će se BEZDUŠNICI VRATITI
Foto: Printscreen/Facebook

plemenit potez

MAJKA HEROJA SA KOŠARA U SUZAMA: Stigle dobre vesti, dobiće novu bistu sina Srđana, ali strahuje da će se BEZDUŠNICI VRATITI

Društvo -

Dragoslava Stančetić, majka Srđana, heroja sa Košara čiju bistu su lopovi ukrali sa njegovog groba u mestu Banovo Polje kod Bogatića, rasplakala se danas kad su joj novinari telefonom saopštili da će porodica dobiti novu na poklon.

- Jao, deco moja, hvala. Ne dao Bog nikome da ima bistu, naročito mladom kao što je moj Srđan, koji je nastradao sa svoje 24 godine. Kako ću se odužiti tom dobrom čoveku? A ako opet dođu i ukradu i tu ovu bistu - jecajući i kroz suze, sa tugom i strepnjom u glasu, uspela je da izusti baka Dragoslava.

Policija u Bogatiću i dalje traga za vandalima koji su oskrnavili grob tako što su sa postamenta odvalili Srđanovu bronzanu bistu i verovatno je ponudili otkupljivačima sekundarnih sirovina.

- Otežavajuća okolnost je što se ne zna kada je bista ukradena. Majka je u subotu bila na groblju i videla da biste nema dok je na Zadušnice 18. februara bila na mestu kraj spomenika. Ako je ukradena odmah posle Zadušnica moguće da je već pretopljena, ali ipak postoji tračak nade da još nije pretopljena i da će onome do koga dođe proraditi savest i vratiti je - kaže izvor iz istrage.

Srđan Stančetić, podsetimo, bio je pripadnik 63. padobranske brigade. Poginuo je u zasedi šiptarskih terorista u reonu karaule Košare 28. jula 1998. godine, a na večni počinak ispraćen 3. avgusta u svom rodnom mestu.

Opština Bogatić je, čuvajući uspomenu na herojstvo Srđana Stančetića prošle godine donela odluku da ulica u kojoj je živeo ubuduće nosi njegovo ime.

Boban Jeremić, potresen pričom o ukradenoj bisti heroja, odlučio je da u svojoj livnici izradi novu i donira porodici palog junaka.

Svojevremeno je bila ukradena bista Slavoljuba Slave Kovića, dečaka iz Bogatića, kojem su Nemci pred streljanje urezali petokraku na čelo i pronađena je nekoliko meseci kasnije sasvim slučajno u kanalu u okolini Sremske Mitrovice.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja