DAN ŽENA SMO OBELEŽILI KONKRETNOM AKCIJOM: Adria Media Group organizovala obuke za novinare
Foto: Kurir

DAN ŽENA SMO OBELEŽILI KONKRETNOM AKCIJOM: Adria Media Group organizovala obuke za novinare

Društvo -

“Obeležimo 8. mart konkretno, a ne protokolarno”, bila je naša poruka povodom Dana žena.

U saradnji sa organizacijama Novinarke protiv nasilja, Autonomni ženski centar i UNDP, Adria Media Group je organizovala dvodnevne obuke novinarki i novinara za senzibilno i etičko izveštavanje u slučajevima nasilja prema ženama i femicida.

Novinarke protiv nasilja
foto: Kurir

"Naša kompanija je prepoznata kao jedina medijska kuća u Srbiji koja već nekoliko godina unazad aktivno radi na unapređenju etike u svojim medijima. Cilj ove interaktivne radionice jeste znatno unapredimo medijski sadržaj kada je reč o izveštavanju o nasilju prema ženama i femicidu, kako bismo na taj način uticali i na našu publiku, pre svega u smislu lakšeg prepoznavanja i prevencije. Želimo da pošaljemo i značajnu poruku da 8. mart obeležavamo konkretno, a ne protokolarno, uz napomenu da je neophodno da se na unapređenju položaja žena radi kontinuirano", izjavio je Petar Jeremić, menadžer za etiku kompanije Adria Media Group.

Novinarke protiv nasilja
foto: Kurir

Jovana Gligorijević, jedna od članica udruženja Novinarke protiv nasilja koje su držale obuke, istakla je zadovoljstvo što je Kurir pokazao veliki napredak u etičkom izveštavanju, a ove radionice vidi kao sjajnu priliku da kolegama iz različitih redakcija u okviru Adria Media Group pruži podršku i pomogne im u rešavanju potencijalnih dilema iz ove oblasti. "Organizacija Novinarke protiv nasilja već pet godina izveštava o rodno-zasnovanom nasilju i otvoreni smo da pomognemo svim medijima koji žele da unaprede svoj način izveštavanja", poručila je Jovana Gligorijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track