EPILOG NASILJA NAD PROFESORKOM U TRSTENIKU Na sednici Nastavničkog veća DONETA ODLUKA o đacima koji su je maltretirali VIDEO
Foto: Privatna arhiva

ODLUČENO

EPILOG NASILJA NAD PROFESORKOM U TRSTENIKU Na sednici Nastavničkog veća DONETA ODLUKA o đacima koji su je maltretirali VIDEO

Društvo -

Tim za borbu protiv nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku predložio je da đaci, učesnici incidenta sa izmicanjem stolice profesorki i snimanjem nemilog događaja, dobiju ukor Nastavničkog veća i jedinicu iz vladanja.

Sa većinim glasova, ovaj predlog je usvojen na sednici Nastavničkog veća,a veći deo profesora je konstatovao da su se učenici popravili nakon produženog vaspitno-pedagoškog rada nakon incidenta, koji se odigrao još 9. novembra prošle godine.

Sva je prilika da se sa ovom sednicom Nastavičkog veća škole i ocenom Tima stavila tačka na vaspitno-disciplinski postupak, koji se u međuvremenu pretvorio u agoniju sa odlukom za isključivanje oba đaka, bez odgovarajućeg vaspitnog-pedagoškog rada usled čega je i usvojena njihova žalba na isključenje još prošlog decembra.

Taj snimak je, da podsetimo, prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem vibera.

00:26

Nezapamćen napad na nastavnike u Srbiji: Jeziv snimak iz Trstenika

U međuvremenu, direktor školepodneo je ostavku. Ministar prosvete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo saopštenjem, tu ostavku je i prihvatio.

Đaci su nastavili da pohađaju nastavu,a pojačan vaspitno-pedagoški rad otpočet.

Procesuiranje protiv učenika pred pravosudnim organima u Kruševcu i u Trsteniku je još uvek u toku. Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je krivične sankcije protiv dva maloletna učesnika incidenta: zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, i šumskih krađa u produženom trajanju.

U slučaju učenika koji je izbegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao dan pre nego da Nastavničko veće prvi put odlučuje o incidentu, tužilaštvo traži sankcije za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Procesuiranje trećeg i najstarijeg učesnika incidenta koji je takođe snimao nemili događaj, procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku i istražne radnje se nastavljaju naredne nedelje.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track