SRAMOTA! NATO lobista traži uklanjanje spomenika Milici Rakić: Otkrio i zašto mu smeta SEĆANJE NA UBIJENU DECU !
Foto: Kurir

Skandalozno

SRAMOTA! NATO lobista traži uklanjanje spomenika Milici Rakić: Otkrio i zašto mu smeta SEĆANJE NA UBIJENU DECU !

Društvo -

Spomenik u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom ove agresije, ali se upravo ovo obeležje našlo na sramnom udaru NATO lobista.

Naime, Ginter Ferlinger, austrijski ekonomista i NATO lobista, izneo je na svom tviter nalogu skandalozan zahtev da se "odmah ukloni spomenik" deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja "mrsko izvrtanje činjenica"?!

- Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

Spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku bolno je sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 najmlađih građana naše zemlje.

Felinger je predsednik Austrijskog komiteta za NATO, a poznat je po svojim tvitovima u kojima, uglavnom mirno šetajući Beogradom, žestoko krtikuje Srbiju zbog svega i svačega - od odnosa prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, do odnosa prema Kosovu. Takođe, kao svoje aktivnosti navodi borbu za što brži ulazak Crne Gore u EU, i Kosova, Ukrajine i NiH u NATO.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track