"NE POSTOJI ČASNIJI POZIV U SRBIJI OD NAŠEG" Kadeti Pavlović i Bošković otkrili šta je neophodno za upis na VOJNU AKADEMIJU I VMA
Foto: Kurir TV

MIR-NO!

"NE POSTOJI ČASNIJI POZIV U SRBIJI OD NAŠEG" Kadeti Pavlović i Bošković otkrili šta je neophodno za upis na VOJNU AKADEMIJU I VMA

Društvo -

Još dve nedelje ostalo je onima koji bi želeli da upišu Vojnu akademiju, Vojnu gimnaziju, Medicinski fakultet VMA ili Srednju stručnu vojnu školu.

Naravno, u ovim školskim ustanovama uvek se tražilo mesto više, jer je školovanje veoma atraktivno, ali je uvek bilo i stvar prestiža.

Šta je ono što čeka buduće kadete i koliko je vojnički poziv zahtevan, ali i častan, danas su voditelji Pulsa Srbije Milica Marković i Miloš Anđelković razgovarali sa gostima sa Vojne akademije, kapetanom prve klase Branislavom Krstovićem i kadetima Dejanom Pavlovićem i Milošem Boškovićem.

Vojna akademija, VMA, kadeti
foto: Kurir TV

- Naši budući kadeti Vojne akademije i medicinskog fakulteta VMA su pre svega izuzetno motivisani mladi ljudi, koji su odlučili da deo svoje mladosti posvete vojsci, svojoj državi i ovom patriotskom pozivu - objasnio je kapetan prve klase Branislav Krstović.

Vojna akademija, VMA, kadeti
foto: Kurir TV

Svoje motive otkrila su i druga dva sagovornika emisije Puls Srbije.

- Ne postoji časniji poziv od ovog našeg - ponosno je izjavio kadet Dejan Pavlović, kadet četvrte godine Vojne akademije.

Vojna akademija, VMA, kadeti
foto: Kurir TV

Njegov kolega i kadet na petoj godini VMA otkrio i šta je potrebno da bi se konkurisalo za ove obrazovne institucije.

03:09

NE POSTOJI ČASNIJI POZIV U SRBIJI OD NAŠEG Kadeti Pavlović i Bošković otkrili šta je neophodno za upis na VOJNU AKADEMIJU I VMA

- Pored ljubavi prema otadžbini i uniformi, ovaj fakultet sam upisao jer nisam morao da razmišljam o budućnosti jer odmah po diplomiranju, sutradan me čeka posao i to je bila velika motivacija. Sam tok školovanja je lepo osmišljen, obezbeđeni su mi smeštaj, hrana, udžbenici i mesečna primanja. Na upisu se pored testova znanja, zahteva se fizička i psihička sprema - kaže kadet Miloš Bošković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track