NOVI DETALJI O MUTNIM RADNJAMA: Poznato koliko starih drži poslanik Zečević u ilegalnom domu u porodičnoj zgradi! Evo šta im rade
Foto: Printskrin, Kurir

rad na crno u aranđelovcu

NOVI DETALJI O MUTNIM RADNJAMA: Poznato koliko starih drži poslanik Zečević u ilegalnom domu u porodičnoj zgradi! Evo šta im rade

Društvo -

U porodičnoj stambenoj zgradi poslanika i visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici dr Zorana Zečevića u Aranđelovcu, u Ulici knjaza Miloša 30, nelegalno je smešteno između 15 i 20 uglavnom starih ljudi, saznaje Kurir.

- Njima se pružaju usluge smeštaja, zdravstvene usluge i nege, i to u prostoru za koji Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nije izdalo dozvolu, odnosno licencu, koja je preduslov za pružanje usluga domskog smeštaja odraslih i starijih. Ovo je dovoljan razlog zašto je neophodno da se izvrši uviđaj u stambenom prostoru na adresi Knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, a čiji je suvlasnik u 2/4 dela dr Zoran Zečević - ističe upućeni sagovornik Kurira.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

Podsetimo, na osnovu saznanja i osnova sumnje da Zoran Zečević nelegalno obavlja usluge domskog smeštaja za odrasla i starija lica, inspektori socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražili su od Osnovnog suda u Aranđelovcu dozvolu za vršenje uviđaja u stambenom prostoru na adresi Knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, nakon što im dr Zoran Zečević, predstavljajući se kao suvlasnik objekta, u dva navrata nije dozvolio da u njega uđu i izvrše nadzor tvrdeći da je reč o privatnom posedu.

Na istoj adresi nalaze se Poliklinika "Sveti Stefan" i firma "APSV Stefan apart", registrovana za delatnost "hotel i sličan smeštaj" u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića.

Tokom inspekcijske kontrole ovih firmi turistički inspektori, inspektori rada i zdravstveni inspektori na licu mesta su uočili da su u objektu smešteni i stari ljudi kojima se bez licence pružaju usluge smeštaja i nege.

Dr Zečević ni juče nije odgovorio na pitanja Kurira u vezi sa ovom temom.

Naš list već nedeljama piše o ilegalnom domu za stare koji posluje u okviru poliklinike "Sveti Stefan", a sve je počelo kad je V. P. u ispovesti za Kurir optužila zaposlene u pomenutom domu da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula.

Iako su iz same poliklinike u više navrata isticali da ne pružaju domski smeštaj starijim licima, što je tvrdio i sam dr Zoran Zečević, inspekcije su u objektu zatekle stare ljude.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track