"ZAUSTAVITI ZLOUPOTREBU TELEFONA-NE UPOTREBU" Marić: Kada Ministarstvo prosvete jasno definiše pravilnik, to će sve regulisati
Zabrana telefona, ili ne?, Foto: Shutterstock

kurir tv

"ZAUSTAVITI ZLOUPOTREBU TELEFONA-NE UPOTREBU" Marić: Kada Ministarstvo prosvete jasno definiše pravilnik, to će sve regulisati

Društvo -

Forum srednjih stručnih škola danas je izrazio zabrinutost, jer obrazovne ustanove u Srbiji nisu pokrenule akciju zabrane mobilnih telefona u školama, i apelovao da što pre bude realizovana.

Marić, telefoni
foto: Kurir tv

Taj forum je u saopštenju podsetio da je radna grupa Ministarstva prosvete za prevenciju nasilja u decembru 2022. preporučila školama da pokrenu akciju „Stop mobilnim telefonima” i da o tome samoinicijativno odluče.

Kako protiče ova akcija i dokle se došlo sa predlogom, saznala je novinarka Lena Sudar od Bojana Marića, potpredsednika foruma srednjih stručnih škola.

03:35

ZAUSTAVITI ZLOUPOTREBU TELEFONA-NE UPOTREBU Marić: Kada Ministarstvo prosvete jasno definiše pravilnik to će sve regulisati

Marić smatra da se direktori plaše da pokrenu ove akcije jer su u strahu od reakcije javnosti.

- Ne žele odgovornost i ne žele da škola bude na lošem glasu. Naše mišljenje je da Ministarstvo prosvete mora sistemski da reši ovaj problem, a da se uputi školama da se napravi pravilnik da se zaustavi zloupotreba telefona, ne upotreba - rekao je Marić, koji smatra da bi se uz odgovarajući pravilnik sve regulisalo.

Forum srednjih stručnih škola veruje da bi zabrana upotrebe mobilnih telefona u školama poboljšala i pažnju i rad učenika.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track