SEĆATE SE LEPE NATAŠE KOJOJ SU IZVADILI TUMOR OD 2KG? "Telo mi je kao tempirana bomba, sat otkucava"! SAD BIJE NOVU BITKU
Nataša Nedić, Foto: Privatna arhiva

nova borba

SEĆATE SE LEPE NATAŠE KOJOJ SU IZVADILI TUMOR OD 2KG? "Telo mi je kao tempirana bomba, sat otkucava"! SAD BIJE NOVU BITKU

Društvo -

Nataša Nedić (34), mlada majka iz Sremske Mitrovice koja se već pet godina bori sa rakom grlića materice ima loše vesti i hitno joj treba pomoć.

Nakon što su joj lekari izvadili jedan tumor, drugi, treći, i sa metastazama je prećutno slali kući da umre, bila je istrajna u svojoj borbi. Terapije su davale dobre rezultate, ali je sada karcinom, kako je napisala i na Fejsbuku postao rezistentan na lekove.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

- Da stvar bude strašnija, aždaja je rešila da se nastani i u mom mozgu. Situacija je ovaj put alarmantnija nego ikad pre! Moje telo je trenutno kao tempirana bomba. Sat brzo otkucava, delovati se mora hitno i brzo. Terapijske opcije su pronađene, ali sredstva da se iste plate, nisu! Ovim putem vam se obraćam da mi pomognete da izguram sve ovo što me čeka u narednom periodu. Za inicijalno lečenje mi je potrebno oko 100.000 evra! Mnogo je hitno, moramo ugasiti ovaj požar koji je nastao, veoma brzo reagovati. U pitanju su dani. Molim vas pomozite mi da krenem po ko zna koji put u borbu sa ovom nemani, pomozite mi da još dugo budem sa svojom divnom dečicom. Delite dalje moj apel, pošaljite koju poruku (723 na 3030) ili ako ste u mogućnosti uplatite novac na žiro račun. Sredstva su mi potrebna za dalje hemioterapije, imunoterapije, razne procedure, genetsko ispitivanje tumora, uporedo lečenje u Nemačkoj i Srbiji i mnoge druge stvari - napisala je ona.

Nataša je za Kurir kratko potvrdila da je već počela sa lečenjem, i da je rok za sakupljanje novca koji će joj pomoći u izlečenju "što pre".

Podsetimo, kako smo i ranije pisali, Nataša Nedić iz Sremske Mitrovice, pacijentkinja je koja je obolela od raka grlića materice, imala je metastaze u celom abdomenu, i od 2017. se hrabro bori protiv svog ljutog neprijatelja. Pojavio se tiranin iznenada, kaže, samo kao vanmenstrualno krvarenje. I tada je počela njena borba. Ona je inače majka dvoje dece.

- 1.500 žena godišnje oboli od raka grlića materice u Srbiji

- 700 žena izgubi bitku sa opasnom bolešću

- 15 godina traje u razvijenim zemljama imunizacija dece protiv humanog papiloma virusa (HPV)

- 4 meseca su se navršila otkako je Srbija obezbedila HPV vakcinu o trošku RFZO

Mlada mama iz Sremske Mitrovice sakuplja novac preko fondacije Budi human, ko želi može da pomogne:

Nataša Nedić
Nataša Nedićfoto: Budi human

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

04:04

ISPOVEST PACIJENTKINJE KOJA JE POBEDILA RAK GRLIĆA MATERICE: Sve je krenulo od bolova u leđima, a završilo se zračenjem (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja