SRPSKIM PREDUZETNICIMA STIŽU NALOZI DA UPLATE PO 4.800 DINARA: Pisma šalje jedna ista firma, ovo je sumnjivo! PERFIDNA JE PREVARA!
Foto: Printscreen Facebook

ne nasedajte

SRPSKIM PREDUZETNICIMA STIŽU NALOZI DA UPLATE PO 4.800 DINARA: Pisma šalje jedna ista firma, ovo je sumnjivo! PERFIDNA JE PREVARA!

Društvo -

Na adrese pojedinih preduzeća ponovo su počele da stižu obaveštenja za upis podataka u poslovnu bazu, koje šalje firma Poslovna baza Srbije, koja za ovu uslugu sada traži 4.800 dinara, a koja uopšte nije obavezna!

Na ovo je upozorila jedna preduzetnica na društvenim mrežama u grupi "Ja, preduzetnik grupa."

- Ukoliko vam stigne koverta sa nalogom za uplatu sa oznakom PBS, ne plaćajte ništa jer je u pitanju prevara - navela je ova preduzetnica uz priložene fotografije uplatnice.

Korisnici društvenih mreža naveli su da je reč o prevari.

Oprez
Oprezfoto: Printscreen Facebook

- Nije prevara, nego na taj način žele vaš novac legalnim putem, još kad se nastupi sa ultimativnim datumom plaćanja, pritom u nazivu imaju "Srbija", deluje kao zvanična institucija - napisao je jedan korisnik.

Bilo je i onih koji su naseli.

- Izgleda kao da šalje državna institucija, sam naziv asocira na to. Nestvarno mi je da neko naseda. Verujem da oni i upišu u tu svoju bazu firme koje plate, samo što je ta baza potpuno bezvredna - navodi se u jednom od komentara.

O pomenutoj firmi koja preduzetnicima traži novac kako bi se upisali u poslovnu bazu pisalo se prethodnih godina, kada su stručnjaci naveli da je sporno to što se nigde ne navodi da je upis u tu bazu dobrovoljan. Inače, postoji samo jedan registar privrednika u Srbiji i to je APR.

Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa firmom "Poslovna baza Srbije".

Kurir.rs

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track